Μη αναμενόμενη ανατροπή σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δολοφονίας (με κυνηγετικό όπλο) του 63χρονου Μ.Κάβαλου από δυο συγχωριανούς του, πατέρα και γιο, τον Απρίλιο του 2010 στα Ζωνιανά Όρη. Ύστερα από δέκα συνεδριάσεις, στις 8 το βράδυ, σύμφωνα με το rethnea.gr, εξέδωσε την απόφαση καταδικάζοντας και τους δυο. Ωστόσο, ενώ ο πατέρας αντιμετώπιζε την κατηγορία της τέλεσης ανθρωποκτονίας, την οποία μάλιστα είχε ομολογήσει, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο ανθρωποκτονίας τον γιο με 6-1.

Ο νεαρός καταδικάστηκε με την ποινή των ισοβίων και η αίτηση για αναγνώριση ελαφρυντικών, απορρίφθηκε(4-3). Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με 6-1 ενώ με 5-2 του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11  ετών.

Η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη και το Δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκιση του υπό τον όρο να αλλάξει τόπο κατοικίας, εκτός νομού  Ρεθύμνου, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μια ανατροπή ακόμα που σημειώθηκε είναι αυτή που αφορά το φονικό όπλο. Ενώ η δικογραφία αναφέρεται σε κυνηγετικό, το ίδιο και ο ιατροδικαστής, το Δικαστήριο έκρινε ότι η ανθρωποκτονία τελέστηκε με πολεμικό τυφέκιο, τέτοιο όμως δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Συνήγοροι του πατέρα ήταν ο δικηγόρος Ρεθύμνου Αντώνης Βουλγαράκης και Χανίων Μανώλης Μαρκογιαννάκης. Συνήγοροι του γιού οι δικηγόροι Ηρακλείου Γιώργος Σεισκάκης και Διονύσης Βέρας. Πολιτική Αγωγή παρέστησαν οι δικηγόροι Ρεθύμνου Νίκος Κοτζαμπασάκης και Αθηνών Θρασύβουλος Κονταξής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook