Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η χθεσινή πρώτη μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους IndieCrete Film Festival που πραγματοποιείται στις Αρχάνες. Το σινεμά «Ο Παράδεισος» γέμισε ασφυκτικά από φίλους του κινηματογράφου, που απόλαυσαν 14 ταινίες από όλον τον κόσμο, γεμάτες γέλιο ή μειδιάματα, συγκίνηση ή προβληματισμό.

Oι θεατές κλήθηκαν μάλιστα να ψηφίσουν την καλύτερη κατά τη γνώμη τους ταινία, που θα πάρει την Κυριακή το Βραβείο Κοινού. 

Των προβολών προηγήθηκε το σεμινάριο του σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη με «Μυθστορία - Παράσταση - Ταινία - Σήριαλ: Μια γλώσσα σε διαφορετικές διαλέκτους», ενώ σήμερα θα ακολουθήσει το σεμινάριο του Κωστή Νικολόπουλου με θέμα "Το φως και η αισθηση στον κινηματογράφο"  και το  "Acting on Camera" με τον αμερικανό ηθοποιό Igor Korosec.

Οι προβολές συνεχίζονται απόψε, αυστηρά στις 9, με 14 ακόμα ταινίες. Παρόντες στις προβολές είναι οι δημιουργοί 7 από τις 35 ταινίες που διαγωνίζονται στο φεστιβάλ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Θέμις Μπαζάκα, Γρηγόρης Καραντινάκης και Κωστής Νικόλοπουλος. Η απονομή των βραβείων θα γίνει αύριο, Κυριακή 21 Αυγούστου, μετά και την προβολή των τελευταίων 7 ταινιών.