Το «σπάσιμο» του ΟΤΕ σε υποδομή (δίκτυο) και λειτουργία (εκμετάλλευση) θα μπορεί να επιβάλλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που προωθεί το υπουργείο Υποδομών για τις τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και το δημοσίευμα του in.gr.

Το πολυσέλιδο σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει αρκετές ρυθμίσεις για την τηλεπικοινωνιακή αγορά, μετατρέπει την ΕΕΤΤ σε «υπερεπιτροπή» ανταγωνισμού, η οποία, μεταξύ άλλων, θα μπορεί να επιβάλει τον λειτουργικό διαχωρισμό των επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Ο ΟΤΕ ενδέχεται να είναι το πρώτο και μοναδικό προς το παρόν «θύμα» αυτής της ρύθμισης, καθώς στην αγορά κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου διαθέτει πλήρη υπεροχή έναντι των ανταγωνιστών του.

Η ΕΕΤΤ ενισχύεται ακόμη περισσότερο στον ρυθμιστικό της ρόλο, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιβολή υποχρεώσεων σε επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέση στην αγορά, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα χρέωσης υπερβολικών τιμών, παρεμπόδισης εισόδου νεοεισερχόμενων εταιρειών στη αγορά και η πρόκληση στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό.

Η ΕΕΤΤ θα μπορεί να επιβάλλει μέτρα περιορισμού στις τιμές λιανικής και γενικότερα στα τιμολόγια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook