Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας!

Tων μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. To 42o Φεστιβάλ είναι ενταγμένο στον εορτασμό 100 χρόνων του Κόμματος και 50 χρόνων της ΚΝΕ και είναι αφιερωμένο στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στις θυσίες, την αντοχή του ΚΚΕ, για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Τα μέλη, οι φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν χωρίς χορηγούς, με όρεξη και μεράκι όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε την ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, η προσπάθεια να φανεί η «μαστούρα» σαν ελευθερία : αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αποδείχτηκε ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος.

Η διέξοδος για την νεολαία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται στην οργάνωση, στον καθημερινό αγώνα με στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με τον λαό να κρατάει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα δικά του χέρια. Ο σοσιαλισμός ,η κοινωνία  για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.  
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

•    Παιχνίδι Άκου τι είπαν οι νέοι για τα ναρκωτικά

•    Ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ 

•    Κρητικό γλέντι από τους Κ.Παχάκη και Κ.Λιβυάκη

•    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στο χώρο θα λειτουργεί ταβέρνα, βιβλιοπωλείο