Στο μικρό Κηποθέατρο ‘Μάνος Χατζιδάκις’ στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο Μιχάλης & ο Παντελής Καλογεράκης θα παρουσιάσουν το BARBARA Project, μια συναυλία βασισμένη στην ποίηση.

To Βarbara Project είναι μια εργασία πάνω στο ποίημα το Ζακ Πρεβέρ Barbara, στο οποίο μαζί με τη μουσική του Μιχάλη Καλογεράκη, ενυπάρχουν ποιήματα του Τζελαλαντίν Ρουμί και του Φερναντο Πεσσόα. 

Η συναυλία θα περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων ποιητών του κόσμου(Οδυσσέας Ελύτης, Μηνάς Δημακης, Άρης Δικταιος, Φερνάντο Πεσσόα, Πάμπλο Νερούδα, Γκρέγκορι Κόρσο κ.α.) σε μουσική του Μιχάλη Καλογεράκη καθώς και τα ‘Ρεμπώτικα’ τα οποία είναι ρεμπέτικα τραγούδια παντρεμένα με ποιήματα του Αρθουρ Ρεμπώ.

Τέλος θα παρουσιάσουν και το νέο τους δίσκο ‘ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ’ σε ποίηση του Παύλου Βλαστού, Στο δίσκο τραγουδούν ο Απόστολος Κίτσος και η Μάρθα Φριντζήλα.
Η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο, στο μικρό Κηποθέατρο ‘Μάνος Χατζιδάκις’ στις 21.30.

Τα αδέλφια Καλογεράκη γεννήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης, ζούν στην Αθήνα. Η τελευταία τους παρουσία στη μουσική ήταν η συνεργασία τους με τη Μαρία Φαραντούρη, η οποία μαζί τους τραγούδησε τα ‘Πατώματα’ σε ποίηση του Μπέρτολτ Μπρέχτ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook