Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό  Οικονομικών, . Ε. Τσακαλώτο, επανέρχεται ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για τις υπερβολικές χρεώσεις στις ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές και στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να απαγορεύει το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών και «ανέχεται» τις υπερβολικές χρεώσεις για ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η παραβίαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου και συγκεκριμένα του Κανονισμού 751/2015 αφού οι Τράπεζες, ανενόχλητες από την κυβέρνηση, χρεώνουν υπερβολικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Επειδή μέχρι τώρα, οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού δεν έχουν πράξει το παραμικρό για να τηρηθεί η νομιμότητα και η δικαιοσύνη και μεταθέτουν τις ευθύνες η μια στην άλλη και

επειδή η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να φέρει ν/σ που θα καθιστά ουσιαστικά υποχρεωτικές τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

Γιατί παραβιάζετε τον Κανονισμό 751/2015 της Ε.Ε. και  δεν εκτελείτε το καθήκον σας για την προστασία των πολιτών από τις υπερβολικές χρεώσεις των Τραπεζών;

Οι πολίτες που πλήττονται λόγω της αδιαφορίας σας και θα πληγούν ακόμη περισσότερο με την «υποχρεωτικότητα» των ηλεκτρονικών συναλλαγών, πρέπει να αποταθούν τελικά στη δικαιοσύνη;;» .

Η συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση αναμένεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιπλέον ο Βουλευτής κατέθεσε με την διαδικασία των αναπάντητων ερωτήσεων προκειμένου να απαντήσει επιτέλους ο Υπουργός στην ερώτηση του που είχε καταθέσει από 10/06/2016 για την περικοπή συντάξεων κατά 60% για όσους νέους συνταξιούχους ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα με τα τη συνταξιοδότηση τους, με το κείμενο της ερώτησης να έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Νόμου 4387/2016, στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους  που εντάσσονται στον Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα.

         Μέχρι πρότινος οι αγρότες εξαιρούνταν σύμφωνα με τους Νόμους 3863/2010 και 3996/2011, αλλά ενώ με την ένταξη του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ και την ισχύ του ανωτέρω  Νόμου, όλα ανατρέπονται όσον αφορά τόσο τους γεννηθέντες αγρότες από το 1949 και έπειτα, οι οποίοι αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από 1/7/2016, όσο και τους εν ενεργεία συνταξιούχους οι οποίοι απασχολούνται ή θα απασχοληθούν στο μέλλον στον Αγροτικό τομέα.

        Επειδή αυτή είναι άλλη μια αρνητική εξέλιξη για χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι ενώ περίμεναν την 13η σύνταξη, υπόκεινται σε μεγάλες  περικοπές

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Προτίθεστε να ξεκαθαρίσετε το ως άνω θέμα για τους συνταξιούχους αγρότες και όχι μόνo ;
Θα συνεχίσει να ισχύει η εξαίρεση για τους συνταξιούχους αγρότες, ώστε να μην χάνουν την μικρή ούτως ή άλλως σύνταξή τους ;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook