Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ζητούν οι Τουριστικοί Πράκτορες της Κρήτης, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο προσφυγικό ζήτημα.

Η ¨Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού, λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση των ξενοδόχων της μεγαλονήσου, στην οποία εμφανίζονται αντίθετοι με την δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων, συνιστά ψυχραιμία και αναμένει απάντηση από τον υπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Βλατάκης, «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και δεν ξέρουμε αν και σε τι βαθμό θα επηρεάσει την Κρήτη, η οποία θεωρείται η ναυαρχίδα του Τουρισμού της Ελλάδας. Πρέπει τόσο οι τοπικοί φορείς, όσο και τα συναρμόδια υπουργεία να εξετάσουν πολύ προσεκτικά κάθε πτυχή του ζητήματος, πρωτού λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το νησί»

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κος Βλατάκης, «οτιδήποτε γίνει στο νησί, δεν θα πρέπει να επηρεάσει το τουριστικό προϊόν και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να επιτρέψουν να διαδραματιστούν όσα συνέβησαν στα νησιά του Αιγαίου, όπου δημιουργήθηκαν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Σε αυτό το κλίμα και οι 4ρεις Ενώσεις Ξενοδόχων του νησιού, με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του τουρισμού στην Κρητη.

Αν και το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι 2000 πρόσφυγες θα φτάσουν στην Κρήτη μετά τον Νοέμβριο, με το πέρας δηλαδή της φετινής τουριστικής σαιζόν, οι τουριστικοί Πράκτορες προβληματίζονται για την επόμενη χρονιά, καθώς όπως ανακοίνωσε ο κος Μουζάλας, οι πρόσφυγες που θα φτάσουν στο νησί, θα μείνουν τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τεσσάρων ενώσεων «αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο του Τουριστικούς Πράκτορες, οι οποίοι θα κληθούν να πείσουν τα ταξιδιωτικά γραφεία του τουρισμού, ότι η μεγαλόνησος παραμένει ένας ασφαλής προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ευρωπαίων».

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Την ίδια ώρα, στάση αναμονή κρατούν οι δήμαρχοι της Κρήτης, έπειτα από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Λότζια, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καλείται να απάντηση για το αν θα συναντηθεί εκ νέου με τους αιρετούς του νησιού, προκειμένου να απαντήσει στα «καυτά» ερωτήματα που έθιξαν κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής.

Μέχρι στιγμής, καμία απάντηση δεν έχει λάβει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, για το αν ο κος Μουζάλας δεχτεί να συναντηθεί με τους δημάρχους της Κρήτης, όπως κ να’χει η κυβέρνηση, θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, καθώς η  καθοριστική ημερομηνία της 20ης Σεπτεμβρίου πλησιάζει και οι τελικές απαντήσεις για το σημαντικό αυτό ζήτημα θα πρέπει να δοθούν από αιρετούς του νησιού..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook