Και φέτος όπως και πέρυσι , ο Αγροτικός Αύγουστος θα διεξαχθεί στην πλατεία 1866 απο τις 26 εως τις 31 Αυγούστου. Στην πλατεία θα φιλοξενηθούν 35 περίπτερα που θα περιέχουν τοπικά προϊόντα ενω κάθε μέρα θα γίνονται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο να προβληθεί η Κρητική κουλτούρα, απο τη Κρητική διατροφή μέχρι και τους Κρητικούς χορούς και τραγούδια.

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε, σχετικά με αυτό το θέμα, στο Δημαρχείο Χανίων απο τον  Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, τον Αντιδήμαρχο Χανίων, Γιάννη Μαράκη και τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Χ., Γιάννη Μαργαρώνη.

Ο Κ.Βάμβουκας σε δηλώσεις του είπε οτι η επιτυχία της εκδήλωσης είναι δεδομένη. “Στην έκθεση θα υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα”

“Επιλέξαμε την πλατεία 1866 και φέτος για τη διεξαγωγή του “Αγροτικού Αυγούστου”, λόγω της μεγάλης επιτυχίας, που σημειώθηκε πέρσι. Άλλωστε, σε σχετικό ερωτηματολόγιο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου προέκυψε το σημαντικό αποτέλεσμα του 85% των συμμετεχόντων να επιθυμεί τη διοργάνωση στη συγκεκριμένη πλατεία”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, με τα περίπτερα που θα στηθούν στην πλατεία που θα πωλούν τα γνήσια – ποιοτικά τοπικά προϊόντα θα γίνουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα προβάλουν την Κρητική κουλτούρα ενω, στο πλαίσιο του “Αγροτικού Αυγούστου 2016” θα υπογραφεί πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας με την Κύπρο.

O Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ.Βουλγαράκης, έκανε και αυτός λόγο για “εξασφαλισμένη επιτυχία” ενω επισήμανε οτι με την συνδρομή της αστυνομίας και του Δήμου ο χώρος “καλό θα ήταν να μεγαλώσει λίγο για να μας δώσει περισσότερη “άπλα” “.

“Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που θα αναδείξει σε μεγάλο βαθμό τα Χανιά” , ενώ όπως τόνισε ίσως θα πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση της Κρήτης. 

“Τα προιοντα των Χανίων είναι υψηλής διατροφικής αξίας, έχουμε οικολογικά προϊόντα, έχουμε γεύσεις όλων των ποιοτήτων και μπορούμε να τα προωθήσουμε και να τα “δέσουμε” με τον τουρισμό ωστε να μπορέσουμε και εμείς να βάλουμε στην κουζίνα μας τις πραγματικές Κρητικές γεύσεις αλλα να το μάθουν και οι ξένοι ωστε και αυτοί να βάλουν με την σειρά τους τις γεύσεις αυτες στις διατροφικές τους συνήθειες.”

Στη συνέχεια τον λόγω πήρε κ.Μαργαρώνης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο των Χανίων και τους τουρίστες να κάνουν μια επίσκεψη στα 35 περίπτερα που θα τοποθετηθούν στην Πλατεία και να δοκιμάσουν τα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που θα είναι σε αυτά.

Ο κ.Μαργαρώνης εξέφρασε ενα “παράπονο” ετών σχετικά με το οτι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος χώρος στον οποίο θα φιλοξενούνται τόσο η διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου όσο και άλλες κλαδικές εκθέσεις.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Μαράκης, τόνισε οτι η επιλογή του χώρου οφείλεται στην μεγάλη επισκεψιμοτητα ,ιδιαίτερα των ξένων επισκεπτών ενω κρίθηκε οτι η “Πλατεία 1866” είναι ο καταλληλότερος χώρος που θα μπορούσε να γίνει ο Αγροτικός Αύγουστος.

Η 18η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων, έχει κεντρικό θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook