Επιστολή στην υπουργό τουρισμού κ. Κουντουρά, με την οποία ζητά την επαναλειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης ξενοδοχοϋπαλλήλων απέστειλε η διοίκηση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν από την υπουργό την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης, τα οποία δεν λειτουργησαν πέρυσι για πρώτη φορά για πρώτη φορά μετά το 1980, οπότε και θεσμοθετήθηκαν.

Στην ανακοίνωση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου αναφέρεται:

“Το Σωματείο μας με επιστολή του στην Υπουργό Τουρισμού ζητάει την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων .Τα τμήματα αυτά αφορούν εργαζομένους στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό ,που  έχουν προϋπηρεσία τριών χρόνων και άνω ,λειτουργούσαν κάθε χειμώνα για τέσσερις μήνες από το 1980.

Καμία Κυβέρνηση δεν τα είχε καταργήσει παρά τις πιέσεις των εργοδοτών ,μέχρι που  ήρθε η κα Κουντουρά και για αγνώστους λόγους δεν λειτούργησαν τα τμήματα μετεκπαίδευσης πέρυσι .

Δεν γνωρίζουμε τι σκοπούς  εξυπηρετεί η κα Κουντουρά και το Υπουργείο Τουρισμού γιατί και φέτος δεν έχει κάνει το παραμικρό για αυτό το θέμα .

Το Σωματείο μας μαζί με άλλα Σωματεία και την Ομοσπονδία μας πιέζει για την επαναλειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης που καμία Κυβέρνηση  δεν κατήργησε και είναι άδικο να καταργηθούν τώρα πού ο τουρισμός έχει ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό και είναι ο πυλώνας εκείνος που στηρίζει την Εθνική οικονομία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook