Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή το σ/ν για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.:

«Θα ήμασταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την απόπειρα αναδιοργάνωσης των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που προωθεί ο αρμόδιος Υπουργός, εάν αυτή δεν ήταν μια κακή προσπάθεια «λίγτινγκ» και δε σήμαινε συνολική και ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας προς τους πολίτες.

Το σ/ν που έχει τεθεί σε διαβούλευση οδηγεί σε κατάργηση 4/10 αστυνομικά τμήματα, την ώρα που η εξοικονόμηση πόρων και η σωστή κατανομή του προσωπικού δε μπορεί να επιτευχθεί εξαιτίας των ελλείψεων σε τουλάχιστον 7000 οργανικές θέσεις, καθώς επίσης και εξ’ αιτίας των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία μελέτης που εκπονήθηκε στα πλαίσια της επιχειρούμενης Αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ., η υπάρχουσα δύναμη της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης είναι 1.995 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αναλογία 1 προς 312 κατοίκους στο Νησί, ενώ αντίθετα σε πανελλαδικό επίπεδο υπηρετούν 54.657 άτομα και η αναλογία είναι 1 προς 198 κάτοικοι.

Ως εκ τούτου προκαλούνται εύλογα ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων:

– Τι μέλλει γενέσθαι με τις οργανικές θέσεις της Υ.Π.ΑΣ.Ε.Κ. που σχεδιάζεται να καταργηθεί, αλλά και με αυτές του προσωπικού των Τ.Α.Ε. που πρόκειται να μετακινηθεί στις εκάστοτε Αστυνομικές Διεύθυνσης της Κρήτης;

–  Θα είναι επαρκής η επιχειρησιακή ετοιμότητα για την Κρήτη;

– Πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της επαρκούς αστυνόμευσης παραμεθόριων περιοχών, την ώρα που θα υπάγονται σε υπηρεσίες που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από αυτές;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook