Τελευταία ενημέρωση: 20:03

Το φλεγόμενο όχημα έγινε αιτία για το ξέσπασμα μεγάλης φωτιάς  και ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι – Σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο για την κατάσβεση της φωτιάς

Σε ύφεση, με ενεργό ένα μικρό πύρινο μέτωπο, βρίσκεται η φωτιά που προκλήθηκε κοντά στο Ελαφονήσι, από φλεγόμενο αυτοκίνητο και λόγω των δυνατών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για πάνω από πέντε ώρες, κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά σε μια μικρή εστία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι, όταν ένα ενοικιαστικό αυτοκίνητο που βρίσκονταν στην περιοχή “Κεφάλι” και κινούνταν με κατεύθυνση προς το Ελαφονήσι, άρπαξε φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με συνέπεια, την ολοκληρωτική, από τη μια, καταστροφή του και από την άλλη την επέκταση της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Η μικρή εστία φωτιάς που ξεκίνησε από το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε μεγάλη πυρκαγιά και σήμανε συναγερμό στις πυροσβεστικές υπηρεσίες Καντάνου, Κισάμου, Χανίων και Βρυσών,  που απέστειλαν δυνάμεις για την κατάσβεσή της και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν συνολικά 30 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων μια εξαμελής ομάδα πεζοπόρου και 12 πυροσβεστικά οχήματα ενώ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα δόθηκε εντολή να σηκωθεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο ενισχύοντας από αέρος τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Το πύρινο μέτωπο μαίνονταν μακριά από κατοικημένα και η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση.

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί σημαντικά και τις επόμενες ώρες οι αρχές εκτιμούν ότι θα τεθεί υπό έλεγχο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook