Ήταν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι της οικογένειας Μπαχαροπούλου στα Χανιά και από την άλλη γραμμή ακούστηκε ένα παιδάκι να κλαίει και να λέει “Μαμά, μαμά έχω σπάσει το πόδι μου και είμαι στο Νοσοκομείο”.

Η μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, κ. Χρυσή, που σήκωσε το τηλέφωνο σάσιστε με αυτό που άκουγε και για λίγα δευτερόλεπτα πανικοβλήθηκε στο ενδεχόμενο κάποιο από τα δύο της παιδιά να έχει πάθει κάτι.

Στη συνέχεια, ακούστηκε ένας άνδρας που μιλούσε σπαστά ελληνικά να λέει: Δώσε μου το τηλέφωνο να μιλήσω εγώ”. Ο άνδρας συστήθηκε ως γιατρός Νικολόπουλος από το Νοσοκομείο Χανίων και είπε στην ανήσυχη γυναίκα ότι το παιδί της έχει χτυπήσει και βρίσκεται στο Νοσοκομείο.

Η κ. Χρυσή, όταν άκουσε τον άντρα να μιλάει σπαστά ελληνικά υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και ρώτησε ποιό από τα δύο της παιδιά βρίσκεται τραυματισμένο στο Νοσοκομείο.

Ο άντρας τότε ρώτησε άστοχα αν υπάρχει κορίτσι στην οικογένεια και η κ. Χρυσή μαζί με τον σύζυγό της Νίκο που παρακολουθούσε τη συνομιλία δίπλα της, επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους ότι πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης.

Η επικοινωνία διεκόπη απότομα από τον άγνωστο άντρα που έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο μόλις η μητέρα του απάντησε ότι δεν υπάρχει παιδί κορίτσι στην οικογένεια..

Μετά το περιστατικό, ο κ. Νίκος κάλεσε αμέσως την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός και όπως πληροφορήθηκε από αστυνομικούς τα κρούσματα στα Χανιά από απατεώνες που δια τηλεφώνου προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από υποψήφια θύματα είναι πάρα πολλά. 

Ο κ. Νίκος και η σύζυγός του, θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τα όσα έζησαν για να αποτρέψουν νέα κρούσματα εξαπάτησης γονέων που πέφτουν θύματα απατεώνων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την αγωνία τους για τα παιδιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ΕΛΑΣ έχει εκδώσει στο παρελθόν οδηγίες για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους. Οι δράστες συνήθως επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος  από συγγενή τους αλλα και με άλλες αφορμές και ζητούν την καταβολή χρημάτων για να… τακτοποιηθεί γρήγορα η υπόθεσή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook