Στο μείζων θέμα των Γερμανικών Οφειλών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και στον δημοσιογράφο Μάνο Νιφλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής προκειμένου η Κυβέρνηση να πείσει ότι δεν παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι με τις Γερμανικές Οφειλές οφείλει αφενός μεν να παραστεί στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής όπου στις 8 Σεπτεμβρίου επανεξετάζεται μετά από ένσταση του Νότη Μαριά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και αφετέρου να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην εγγραφή των Γερμανικών Οφειλών στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Μάλιστα ο Νότης Μαριάς είπε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει στείλει ούτε μισή κόλλα χαρτί στην Επιτροπή Αναφορών για να στηρίξει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, η Διακομματική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής για τις Γερμανικές Οφειλές κάλεσε την Ελληνική Κυβέρνηση να παραστεί στην Επιτροπή Αναφορών στηρίζοντας την εν λόγω υπόθεση.

Κλείνοντας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι παρότι το 2014 προεκλογικά ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί για εγγραφή των Γερμανικών Οφειλών στον Κρατικό Προϋπολογισμό σε περίπτωση που το κόμμα του κέρδιζε τις εκλογές, εντούτοις το 2015 παραβιάζοντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις δεν προχώρησε στην εγγραφή των Γερμανικών Οφειλών στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Άραγε θα το πράξει το 2016 διερωτήθηκε ο Νότης Μαριάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook