Στις 8 π.μ. στη Θεσσαλονίκη θα γίνει  επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία του νομάρχη Θεσσαλονίκης και μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του εορταασμού της ημέρας του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Αγίου. 

 Στις 11 π.μ. δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου. Στις 6:30 μ.μ. εκφώνηση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου του πανηγυρικού της ημέρας, μετά από την εισήγηση του πρύτανη, Ιωάννη Α. Μυλόπουλου, από τον ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Δημήτριο Μαρωνίτη, με θέμα: «Ανθρωποι εν πολέμω» – Μουσικό Μέρος – Εθνικός Υμνος. 

  Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου λόγω ίωσης. 

  Στην συμπρωτεύουσα ωστόσο, θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παραστεί στη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη  θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook