"Πλούσιο" ιστορικό για ενα ηλικιωμένο Ρεθυμνιώτη ο οποίος συνελήφθη για ζωοκλοπές και δυο απόπειρες εκβιασμών.

Ο 68χρονος πέρα απο τις ζωοκλοπές  στις οποίες φέρεται να είναι συνεργός με δυο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 29 και 30 ετών, ήταν εγκέφαλος σε απόπειρα εκβίασης μιας γυναίκας ηλικίας 34χρονών και ενος άνδρα 38χρονών απο τους οποίους είχε αποκομίσει τον ποσό των 40.000 ευρώ.

Οι Αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη τους, στην περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου έπειτα απο έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κοινό ποιμνιοστάσιο των τριών ανδρών.

Aρχικά η σύλληψη του 68χρονου είχε γίνει μόνο για την υπόθεση των ζωοκλοπών, ωστόσο απο την προανάκριση και συνεχή έρευνα προέκυψε οτι ο 68χρονος κατα το παρελθόν ήταν εγκέφαλος σε υποθέσεις δυο εκβιασμών .

Συγκεκριμένα, προέκυψε η εμπλοκή του σε υπόθεση πρόκλησης φθορών σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του 38χρονου με τη χρήση κυνηγητικού όπλου την 06.07.2016 σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, καθώς επίσης και σε υπόθεση τηλεφωνικών μηνυμάτων, απειλώντας τον 38χρονο για την σωματική του ακεραιότητα και την πρόκληση φθορών στην επιχείρηση του, ζητώντας εκβιαστικά από αυτόν, την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 05.06.2016 έως και την 20.06.2016, ο 68χρονος μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων απαίτησε από 34χρονη ημεδαπή με την απειλή πρόκλησης σωματικής βλάβης το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.