Από τη Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος της Νομικής στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, και ονομάζεται Παντελής Μαρκούλης. Ο νεαρός έδωσε μια μικρή συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και τάχθηκε υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και κατά της πολιτικής σκηνής της χώρας ως έχει. Τόνισε πως θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα και να σπουδάσει εδώ, παρά την απαξίωση που έχει υποστεί ο ακαδημαϊκός χώρος λόγω οικονομικής κρίσης. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η δική του γενιά είναι εκείνη που πρέπει να δώσει ελπίδα στον τόπο και να πάρει στα χέρια της την ανοικοδόμηση του.

“Ίσες ευκαιρίες, όχι μόνο εξαγγελίες”

“Θέλω να δώσω ένα μήνυμα, ότι το δημόσιο σχολείο είναι εδώ, ότι διαθέτει ικανότατους μαθητές οι οποίοι μπορούν να φτάσουν ψηλά. Πρέπει να δίνονται ίδιες ευκαιρίες σε αυτούς τους μαθητές, όπως δίνονται και σε εκείνους των ιδιωτικών σχολείων και θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια, όχι μόνο με εξαγγελίες για να ενδυναμωθεί το δημόσιο σχολείο και να δοθούν τα εφόδια σε όλους τους μαθητές για να καταφέρουν να εισαχθούν στις σχολές προτίμησης τους”. 

Ο Παντελής Μαρκούλης συμπλήρωσε ότι τον ενδιαφέρει η μάχιμη δικηγορία για την επαγγελματική του αποκατάσταση και στη συνέχεια των δηλώσεων του, ανέφερε πως θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα.

“Ναι, επιλέγω την Ελλάδα επειδή έχω ακούσει πάρα πολλούς μαθητές αυτή την περίοδο που βγαίνουν στα κανάλια, να λένε a priori ότι θα φύγουν από τη χώρα γιατί δεν υπάρχει επαγγελματικό μέλλον, δεν υπάρχει ακαδημαϊκό μέλλον. Εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να προβαίνουμε σε τέτοιες διατυπώσεις εκ των προτέρων, πρέπει να δούμε πρώτα πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση και αν τυχόν υπάρξουν ειδικές συνθήκες δύσκολες που δεν επιτρέπουν την επαγγελματική μου αποκατάσταση εδώ στην Ελλάδα, τότε προσωπικά θα το σκεφτώ. Αλλά εγώ θέλω να δώσω εδώ τον αγώνα μου και μαζί με τη νέα γενιά να ανοικοδομήσουμε αυτή την καταρρακωμένη κοινωνία, να δώσουμε ελπίδα σε μια χώρα στην οποία όπως φαίνεται, οι πολιτικές της δυνάμεις αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να την οδηγήσουν σε καλύτερους δρόμους και να ανοίξουν νέους ορίζοντες”.

Αν μη τι άλλο, ο νεαρός είναι πολύ καλός ρήτορας από τώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook