Κριτική απέναντι στην απόφαση διενέργειας του "Αγροτικού Αυγούστου", τα εγκαίνια του οποίου γίνονται σε λίγες ώρες, στην πλατεία 1866 αλλά και καταγγελίες για υποβάθμιση παιδικών σταθμών, για ρουσφετολογικές μετακινήσεις εργαζομένων και για οικειοποίηση του έργου προηγούμενων δημοτικών αρχών, εξαπέλυσε με δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος Χανίων,  πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη.

Στη δήλωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Βάμβουκας, συνεχίζει ακάθεκτος, να δίνει «δείγματα γραφής» της έλλειψης σχεδιασμού και οράματος για τον Δήμο μας, αποδεικνύοντας ότι τα δύο χρόνια τα οποία έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι «κενό γράμμα».

Εμμένοντας σε αποφάσεις που έχουν αποδειχτεί λανθασμένες, αλλά και μέσα από μία σειρά ενεργειών οι οποίες «μηδενίζουν» πετυχημένες δράσεις και θεσμούς προηγούμενων δημοτικών αρχών ο Δήμαρχος Χανίων «ροκανίζει» τα χρόνια της θητείας του, για να αφήσει τελικά τι;

Εγκαίνια σήμερα του «Αγροτικού Αυγούστου», στην πλατεία 1866. Μία θέση απολύτως ακατάλληλη για την υλοποίηση του καθιερωμένου πλέον θεσμού για τα Χανιά μας, καθώς  ο χώρος έχει κριθεί ανεπαρκής για το μέγεθος μίας τέτοιας εκδήλωσης, μη επιτρέποντας τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκθετών, προκαλώντας παράλληλα… κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μία πόλη με ήδη βεβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η υποβάθμιση σε όλο της το μεγαλείο! Και ας κάνει λόγο ο κ. Δήμαρχος για ποιοτική αναβάθμιση της εκδήλωσης. Ως φαίνεται, η ποιοτική αναβάθμιση απευθύνεται τελικά…  σε λίγους.

Και ακόμη:

*Μιας και ο κ. Δήμαρχος επαναφέρει συνεχώς τα έργα του  Κόμβου Μουρνιών και της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς, κάνοντας λόγο για «υλοποίηση του οράματός του για την πόλη μας», εμείς απλώς ρωτάμε: ξέχασε ότι οι προσπάθειες για τα εν λόγω έργα  είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες δημοτικές αρχές; Γιατί αυτός ο «μηδενισμός»; Γιατί αρέσκεται να ξεχνάει το παρελθόν; Και τελικά, το όραμά του για τον Δήμο μας φτάνει ως εκεί που προηγούμενες δημοτικές αρχές του προσφέρουν «έτοιμο πιάτο» με μελέτες και σχέδια;

*Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην υποβάθμιση των Παιδικών Σταθμών  και το επικρατούμενο «χάος», με τις  ανακατατάξεις - μεταφορές άνευ ουσίας, που μόνο ταλαιπωρούν γονείς και παιδιά. Αλήθεια πού είναι οι θέσεις για επιπλέον εγγραφές παιδιών τις οποίες είχε υποσχεθεί;

*Ανακατατάξεις όμως άνευ ουσίας παρατηρούνται και εσωτερικά στον Δήμο, με μετακινήσεις εργαζομένων… για να μην ξεχνάμε τη λογική του «βολέματος των δικών μας παιδιών». Δεν θα ξέφευγε ο κ. Βάμβουκας.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλα πολλά. Αρκούμαστε σήμερα σε αυτά. Περιμένοντας να δούμε τη συνέχεια του οράματος του κ. Βάμβουκα!».

Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη

πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.,

Δημοτική Σύμβουλος Χανίων,

πρώην Αντιδήμαρχος,

πρώην πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ