Ντόπιοι και τουρίστες έζησαν μια βραδιά στην παραλία του Μάλεμε που θα τους μείνει αξέχαστη – Έκαναν μια “αγκαλιά” από ομπρελοκαθίσματα για να σώσουν νεογέννητα χελωνάκια

Μια απίστευτα τρυφερή ιστορία εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στα Χανιά με “πρωταγωνιστές” χελωνάκια που έχασαν τον προσανατολισμό τους και αντί να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα βγήκαν στο δρόμο, ενώ ντόπιοι και τουρίστες έκαναν μια “αγκαλιά” για να τα σώσουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία του Μάλεμε, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτω από το ξενοδοχείο Maleme Mare, ντόπιοι και τουρίστες είδαν δεκάδες χελωνάκια καρέτα καρέτα, που είχαν βγει από δύο φωλιές, να “περπατούν” προς τη στεριά αντί να κατευθύνονται προς τη θάλασσα.

Τα φώτα των στύλων τα αποπροσανατόλισε και όδευαν προς βέβαιο θάνατο. Όσοι βρίσκονταν μπροστά σε αυτή την μαγική στιγμή της φύσης, πανικοβλήθηκαν και μην ξέροντας τι να κάνουν, σταμάτησαν αστυνομικούς που εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον υπεύθυνο του Αρχέλων ο οποίος όμως ήταν στο Ρέθυμνο και ο χρόνος ήταν πολύτιμος για τα μικρά χελωνάκια.

Ο υπεύθυνος του Αρχέλων έδωσε οδηγίες από το τηλέφωνο για το πώς να κατευθύνουν τα χελωνάκια στη θάλασσα και τότε, ντόπιοι και τουρίστες καθώς και αστυνομικοί των ΤΑΕ Χανίων ανέλαβαν να βγάλουν τα συμπαθή νεογέννητα στη “γη της επαγγελίας”.

Όταν αυτά αντοποκρίθηκαν και διένυσαν τα 15-20 μέτρα προς τη θάλασσα, οι “σωτήρες” τους έφτιαξαν μια “αγκαλιά” από ομπρελοκαθίσματα, σαν ένα αυτοσχέδιο κάλυμμα που θα προστάτευε τις φωλιές και θα διασφάλιζε ότι τα χελωνάκια θα οδηγηθούν στη θάλασσα.

Τελικά τα δεκάδες χελωνάκια (γύρω στα 65), που πήγαν να δραπετεύσουν μην γνωρίζοντας που, έμειναν ασφαλή στην παραλία και όσοι βρέθηκαν το βράδυ εκεί, έζησαν μια τρυφερή περιπέτεια που θύμισε σε όλους ότι δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι σε αυτόν τον πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook