Το νησί της Σπιναλόγκας επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου, οι 9 αθλητές – καταδύτες, μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας WHDF καθώς και οι δημοσιογράφοι από την Αθήνα που έχουν προσκληθεί για την παρακολούθηση του Agios Nikolaos Cliff Diving. 

Την ξενάγηση ανέλαβε να κάνει ξεκινώντας από το πλοίο στη διάρκεια της διαδρομής από την Ελούντας προς το νησί ο ίδιος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ο οποίος και σε όλη την διάρκεια της παραμονής στη Σπιναλόγκα απαντούσε σε ερωτήσεις από όλους και εξηγούσε τις βασικές πληροφορίες από την περίοδο των Βενετών έως και σήμερα. Τόνισε δε τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε η Σπιναλόγκα να ενταχτεί στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Το ενδιαφέρον από όλους ήταν μεγάλο για να μάθουν περισσότερα στοιχεία κυρίως για την περίοδο όπου το νησί λειτουργούσε σαν Λεπροκομείο από το σημεία του κάστρου  είπαν ότι σαν σημείο ιδανικό για  να γίνει και εδώ ένα αντίστοιχο αθλητικό - καταδυτικό  τουρνουά σαν αυτό της λίμνης.

Τους αθλητές και δημοσιογράφους συνόδευε επίσης και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ αντιδήμαρχος πολιτισμού – αθλητισμού Χάρης Αλεξάκης
Το πρόγραμμα για την σημερινή μέρα έχει ως εξής:

17:00 - 19:00     Αγώνες Αναβίωσης: Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης στην Λίμνη με την συμμετοχή αθλητών που κολυμπούσαν 40 χρόνια πριν στον ίδιο φυσικό υγρό στίβο αλλά και αθλητών από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ακόμα θα διεξαχθούν φιλικές αναμετρήσεις αγώνων water polo  

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Πάρης Περυσινάκης (παραδοσιακή μουσική)
Το χορευτικό συγκρότημα της σχολής Γιαννίκου-Ταμιωλάκη

19.30  - 21.30 καταδύσεις, συμμετέχει O DJ Μάνος Παπαθεοδώρου

Πληροφορίες για το 2ήμερο: Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου- Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. τηλ 2841089513,
Κος Χάρης Αλεξάκης πρόεδρος τηλ 6972309424
Κος Λευτέρης Ραφαηλάκης αντιπρόεδρος τηλ 6977507054