Τελευταία ενημέρωση 20:09

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ των επιχειρηματιών του Κουμ-Καπί και της Δημοτικής Αρχής Χανίων.

Αρχικά ο κ.Δημήτρης Χατζηγεωργίου εκ μέρους του αναπτυξιακού συλλόγου κατοίκων και επιχειρηματιών  Κουμ Καπί, έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση απο τον Δήμο στους καταστηματάρχες του Κουμ-Καπί το τριήμερο της Παναγίας, καθώς “κόπηκαν” αρκετά πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα (Δείτε παρακάτω). Αφορμή αυτής της “επίθεσης”,όπως υποστηρίζει, είναι οι έντονες διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών για τον παραγκωνισμό της περιοχής.

Την δική του απάντηση σε αυτά που υποστηρίζει ο κ.Χατζηγεωργίου απέστειλε ο κ. Μιχάλης Βλαχάκης, αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Χανίων και πρόεδρος του λιμενικού ταμείου.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Βλαχάκη:

“Στο ερώτημα του κυρίου Χατζηγεωργίου πως το λένε μωρέ αυτό το καουμποϊλίκι; Μαγκιά; Κατάχρηση εξουσίας; Ανοησία; Αναλγησία; Αδικία;

Να του απαντήσω οτι στην κοινή λογική ονομάζεται έλεγχος νομιμότητας, διασφάλιση δημοσίων εσόδων, ισονομία. 

Απο το δημοσίευμα προκύπτει ότι οι εν λόγω καταστηματάρχες δυστυχώς συντάσσονται με την ανομία και την ασυδοσία και αυτό πιστοποιείται απο τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Στην αυτοψία λοιπόν,  που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων στο Κουμ Καπί, απο τα (12) δώδεκα καταστήματα τα δύο (2) είχαν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου τα άλλα (10) δέκα ήταν χωρίς άδεια.

Υπήρξε δε τέτοια απαξίωση απο πλευράς τους προς τις νόμιμες διαδικασίες,  που οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες δεν είχαν μπει καν στον κόπο να καταθέσουν αίτηση, ως όφειλαν απο τον νόμο για να τους παραχωρηθεί ο χώρος.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι η τήρηση της νομιμότητας  και η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων είναι υποχρέωσή μου και δεν θα υποκύψω σε κανενός είδους εκβιασμό.

Μιχάλης Βλαχάκης 
Αντιδήμαρχος Χανίων 
Πρόεδρος Δημοτικού 
Λιμενικού Ταμείου.”

Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν οι επιχειρηματίες του Κούμ Καπί καθώς μιλούν για στοχευμένη “επίθεση” του αρμόδιων φορέων του Δήμου Χανίων, το τριήμερο της Παναγίας.

Σε επιστολή του, ο κ.Δημήτρης Χατζηγεωργίου εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί, αναφέρει οτι μονο  τυχαία δεν είναι η “έφοδος” που πραγματοποίησαν άνθρωποι του Δήμου Χανίων, το τριήμερο της Παναγίας στις καφετέριες και τις ταβέρνες του Κουμ-Καπί για τα τραπεζοκαθίσμτα, καθώς λίγες ημέρες πριν είχαν εκφράσει τα έντονα παράπονα τους για τον παραγκωνισμό της περιοχής.

“Το τριήμερο της Παναγιάς (μεγάλη η χάρη της) έσκασαν μύτη στο Κουμ Καπι οι Χαρατζήδες εισπράκτορες του αρμόδιου Χαρατζήμπαση με εντολή να ρουφήξουν με τα πρόστιμα τους (διπλή γραμμή τραπεζοκαθίσματα) την τελευταία σταγόνα ελπίδας…

Εστάλησαν εκδικητικά από την Υψηλή Πύλη, διότι πριν 4 μέρες οι ραγιάδες διαμαρτυρηθήκαμε για την αθέτηση των υποσχέσεων τους να σουλουπώσουν το Κουμ Καπί στην ώρα του, εν όψη της τουριστικής σεζόν.

Τολμήσατε να διαμαρτυρηθείτε; Πάρτε να έχετε από ένα πρόστιμο, να πορεύεστε…

Οι ίδιοι που παραδεχονται ότι εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί το Κουμ Καπί να σαπίζει στη σκουριά και να βουλιάζει. Οι ίδιοι που δυο τρεις μέρες πριν τον έλεγχο σε απάντηση για τα παράπονα μας παραδέχονται ότι πρέπει να “εξορθολογιστεί” η τιμή ζώνης τραπεζοκαθισμάτων στο Κουμ Καπι λόγω της εγκατάλειψης, έρχονται και επιβάλουν πρόστιμα με την άδικη τιμή που ισχύει. (από εποχής Βιρβιδάκη 2002)

Πως το λένε μωρέ αυτό το καουμποϊλίκι; Μαγκιά; Κατάχρηση εξουσίας; Ανοησία; Αναλγησία; Αδικία; Η όλα μαζί; Και για να μάθεις αγαπητέ δημότη για να πιάνεις στο στόμα σου τον αρμόδιο Χαρατζήμπαση να το πλένεις πρώτα!

ΥΓ: Την επόμενη φορά καθίστε να σας φτιάξουμε καφέ!

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί,
Δημήτρης Χατζηγεωργίου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook