Μεγαλη μερα η 28η Αυγουστου για τις πολεμικες τεχνες στην Κρητη. Ο 15χρονος Παντελης Σαμπροβαλακης απο την Ιεραπετρα, ο οποιος καταφερε μολις με 1,5 χρονο προπονησεων να μπει στην εθνικη Ελλαδος Muay Thai, ριχνεται αυριο στην μάχη του Muay Thai.

Ο Παντελης προπονειται στη σχολη Team Thanos στην Ιεραπετρα με δασκαλο τον εμπειρο Θανο Καραλη.  Προκειται για μια μεγαλη επιτυχια της Κρητης, καθως ο 15χρονος αθλητης θα αγωνιστει με τα χρωματα της γαλανολευκης στην πρωτευουσα του αθληματος , την Ταυλανδη!

Οι αγωνες θα πραγματοποιηθουν στα 63,5 κιλα και ο παντελης εχει βαλει σκοπο να μαγεψει κοσμο…!Ως γνωστο, στους αγωνες muay thai, επιτρεπονται χτυπηματα με ολα τα 8 ακρα του σωματος και οχι μονο με χερια και ποδια οπως στο kickboxing. 

Ετσι, ο Παντελης δινει μεγάλη βαρύτητα σε τεχνικές για χτυπήματα με τους αγκώνες και τα γόνατα καθως και στη πάλη καθώς αυτο ειναι ενα βασικό κομμάτι της κυρίαρχης αυτης τέχνης..! Οι αγωνες  πραγματοποιουνται σε ερασιτεχνικο επιπεδο οποτε οι αθλητες θα φορανε ολα τα απαραιτητα προστατευτικα.

Οι προπονησεις για αρκετους μηνες ηταν εντατικες καθως οι αγωνες θα εχουν διαρκεια 3 γυρων των 3(!) λεπτων. Καθημερινα ο Παντελης μας με τον δασκαλο του ξεκινουσαν τις προπονησεις με τρεξιμο πολλων χιλιομετρων, βαρη και τελειωναν με προπονηση τεχνικης. Στα τελη ιουλιου ο παντελης μετεβη στην Αθηνα προκειμενου να ολοκληρωσει την προετοιμασια του με συνεργατες του δασκαλου του και να ενσωματωθει στη αποστολη της εθνικης με την οποια  πραγματοποιησαν το πολυωρο ταξιδι στη χωρα του χαμογελου οπως την αποκαλουν οι φιλοι του αθληματος..! 

Η χωρα μας συμμετεχει στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Muay Thai με τρεις αθλητες.

Στην κατηγορια Αρρενων -57 κιλων 16 με 17 ετων τα Ελληνικα χρωματα εκπροσωπει ο Κωνσταντινος Σαρκιρης, ο οποιος στην σημερινη ζυγιση ζυγιστηκε 56,6 κιλα επιτυχως.

Στην κατηγορια Αρρενων -63,5 κιλων 14-15 ετων ο Κρητικος Παντελης Σαμπροβαλακης, που ζυγιστηκε επιτυχως 63.5 κιλα.
Στην κατηγορια -30 κιλων 10-11 ετων ο Αγγελος Καπωνης που επισης ζυγιστηκε επιτυχως 29.2 κιλα.

Επικεφαλης της Ελληνικης Αποστολης ειναι οι κυριοι Παυλος Καπωνης κ Νασος Αργυροπουλος

Καλη επιτυχια στους Ελληνες Αθλητες μας! Καλη επιτυχια παντελη! Οι ευχες μας σε συνοδευουν…!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook