Με τους χιλιάδες των επισκεπτών, τους διοργανωτές, τους καταδύτες, τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους εκπροσώπους των φορέων πιασμένους από τα χέρια να χορεύουν τον Ζορμπά έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου το 1ο Agios Nikolaos Cliff Diving show.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ο Άγιος Νικόλαος κατάφερε να παρουσιάσει σε δύο μέρες, 26 και 27 Αυγούστου, μια εκδήλωση που όμοια της δεν έχει γίνει πουθενά άλλου και κατά γενική ομολογία  να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους. 

«Του χρόνου θα είμαστε και πάλι εδώ για το 2ο Agios Nikolaos Cliff Diving Show» είπε με έμφαση ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός πιστοποιώντας έτσι την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής ώστε ήδη να αποτελεί θεσμό η γιορτή αυτή στην Λίμνη της πόλης. 

Η δεύτερη μέρα του Σαββάτου, ξύπνησε το απόγευμα στην λίμνη, αναμνήσεις 40 και πλέον χρόνων καθώς βρέθηκαν ξανά στον χώρο όπου έμαθαν να κολυμπούν και να αγωνίζονται δεκάδες παλιοί αθλητές όπου μαζί με νεότερους αναβίωσαν τους αγώνες που γίνονταν στο μοναδικό φυσικό κολυμβητήριο της Κρήτης. Στιγμές συγκίνησης  στις τιμητικές απονομές καθώς στους βατήρες της λίμνης βρέθηκαν οι άνθρωποι εκείνοι στους οποίους οφείλεται η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην περιοχή. Παρόν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος δήλωσε έκπληκτός από την διοργάνωση ενώ σαν συνδιοργανώτρια, η περιφέρεια Κρήτης, δήλωσε ότι σε παρόμοιες εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να είναι απούσα.

Τιμήθηκαν από τον ΠΑΟΔΑΝ όλοι εκείνοι οι άνθρωποι της κολύμβησης και του polo καθώς και όλοι όσοι βούτηξαν ξανά στην λίμνη είτε παλιοί κολυμβητές είτε και νεαρά παιδιά που σε πολλές περιπτώσεις κολύμπησαν μαζί με τους γονείς ή τους παππούδες τους. 
Αυτό που ακολούθησε πραγματικά δεν το περίμενε κανείς καθώς και οι 9 αθλητές  - καταδύτες μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας WHDF είχαν αφήσει για την δεύτερη μέρα τις πιο δύσκολές και εντυπωσιακές βουτιές τους με τον βαθμό δυσκολίας να αγγίζει το … ακατόρθωτο.  

Στα μουσικά – χορευτικά διαλείμματα που στην δεύτερη μέρα είχαν αναφορά στην Κρητική παράδοση, τον ρυθμό και τα βήματα έδειξαν το μουσικό σχήμα του Πάρη Περισινάκη  και της σχολής χορού Γιαννίκου - Ταμιωλάκη. 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις τιμητικές ανταλλαγές προς όλους τους μεγάλους  χορηγούς,  και με τους αθλητές να δωρίζουν στους διοργανωτές μπλουζάκια με τις υπογραφές όλων τους και να δηλώνουν κατενθουσιασμένοι τόσο την φιλοξενία   όσο και από την διοργάνωση. «Θα είμαστε εδώ, όχι μόνο εμείς,  την επόμενη φορά. Ήδη οι εικόνες και το κλίμα της διοργάνωσης έχει φτάσει σε συναθλητές μας σε όλο τον κόσμο οι οποίοι μας ζητούν από τώρα να τους δηλώσουμε συμμετοχή για την επόμενη διοργάνωση, σας ευχαριστούμε.» είπε η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WHFD Stefanie Linder.

Το 1ο Agios Nikolaos Cliff Diving show ολοκληρώθηκε με τον ουρανό να γεμίζει χρώματα από τα πυροτεχνήματα και με ικανοποίηση και χαρά τους χιλιάδες των θεατών.