Μπροστά σε μια απίστευτη και σίγουρα σπάνια εικόνα, ήρθαν αντιμέτωποι τρεις Κρητικοί στα νότια του Ηρακλείου.

Ο Γιάννης Κουτεντάκης μαζί με τον Γιώργο Κουτεντάκη και τον Αντώνη Κανιαδάκη, είχαν πάει για ψάρεμα με το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανοιχτά στο Μαριδάκι στον Τσούτσουρα Ηρακλείου.

Ξαφνικά, αντίκρισαν στα βράχια της θάλασσας, ένα μεγάλο γύπα ο οποίος ήταν χτυπημένος και βρισκόταν ακινητοποιημένος, ανήμπορος και αβοήθητος.

Οι τρεις τους αμέσως δεν δίστασαν να βοηθήσουν το άγριο πτηνό και αφού κάλεσαν σε βοήθεια και τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που βρίσκεται στο Μαριδάκι, τον Ζαχάρη Καμαράτο, ο οποίος ήταν εξοικειωμένος με άγρια πτηνά, κατάφεραν με αρκετή δυσκολία να πιάσουν τον γυπαετό.

 

Στη συνέχεια μετέφεραν το πτηνό με το σκάφος τους στο Μαριδάκι και ειδοποίησαν το Δασαρχείο απ’ όπου τους ενημέρωσαν ότι θα στείλουν άτομο για να παραλάβει τον γύπα.

Στις 4.30 πήγε ο Γιάννης Κουτεντακης στον Τσούτσουρα με σκάφος, πήρε τον υπεύθυνο του δασαρχείου και τον πήγε στο Μαριδάκι για να πάρει τον γύπα. Το άγριο πτηνό θα το στείλουν στην Αίγινα στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων και όταν θα είναι ξανά σε θέση να πετάξει θα τον επιστρέψουν ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο στον τόπο του με την παρουσία των ανθρώπων που τον έσωσαν απο βέβαιο θάνατο.

Δείτε το βίντεο από την ασφαλή παράδοση του γυπαετού στον υπεύθυνο του δασαρχείου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr, μας είπαν ότι ο γύπας είναι αρκετά ταλαιπωρημένος και φοβισμένος. Είναι αρκετά μεγάλος καθώς το άνοιγμα των φτερών του φτάνει περίπου τα 2,5 μέτρα! Από καθαρή τύχη, στο ταβερνάκι όπου μετέφεραν το άγριο πτηνό, υπήρχε ένας κτηνίατρος ο οποίος έδωσε τη φροντίδα στον γυπαετό και διαπίστωσε ότι είχε χτυπηθεί στα φτερά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πτηνό που σπάνια συναντά κανείς με αποτέλεσμα να έχει προσελκύσει την προσοχή όλων όσων βρίσκονται στο Μαριδάκι.

Στη φωτογραφία οι Αντώνης Κανιαδάκης, Γιάννης Κουτεντάκης, Ζαχαρίας Καμαράτος και Γιώργος Κουτεντάκης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook