Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, που έφτασε στην Κρήτη,  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος  Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη.

Στην σύσκεψη, συμμετέχουν και οι Λιμενάρχες των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης.

Στην σύσκεψη, παρευρίσκονται επίσης εκπρόσωποι των ένστολων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι αναμένεται να θίξουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τους κινδύνους ροής μεταναστών από Λιβύη και Συρία.

Ο κος Δρίτσας, έφτασε στην Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη εκδήλωση τιμητικής διάκρισης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, που θα  πραγματοποιηθεί αύριο, στις 8 το βράδυ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την προσφορά του στη διάσωση μεταναστών και προσφύγων.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν ναυτικά μετάλλια σε Βαθμοφόρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για την δράση που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια πραγματοποιηθείσας επιχείρησης διάσωση κινδυνευόντος ατόμου στο λιμένα Ηρακλείου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με συνδικαλιστές και των τεσσάρων ενώσεων του Λιμενικού Σώματος, ενώ στις 14:00 θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης.

Οι συνδικαλιστές ρώτησαν τον κ. Δρίτσα για το προσφυγικό με τον υπουργό να απαντά πως υπήρχε σχεδιασμός και για την Κρήτη από την αρχή που το θέμα έθιξε και την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις.

Ερωτηθείς ο υπουργός για τις ελλείψεις και τα προβλήματα με τα λιμενικά σκάφη τόνισε πως οφείλονται σε εσφαλμένους σχεδιασμούς και λάθη του παρελθόντος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook