Ο Πλατανιάς θα είναι καλά προετοιμασμένος όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον άμεσο συνεργάτη του Γιώργου Παράσχου, Παναγιώτη Γκουτσίδη.

Από την άλλη ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε ότι θα χρειαστεί να γίνουν κι άλλες προσθήκες για να γίνει ακόμα καλύτερη ομάδα ο ΟΦΗ.

Οι δηλώσεις του Γκουτσίδη: «Ηταν ένα από τα τελευταία φιλικά πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι με μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες που έχουν παίξει στη Σούπερ Λιγκ. Για μας ήταν ένα πολύ καλό τεστ για να δούμε τι καλό κάνουμε και τι… κακό. Σήμερα είδαμε και τα δύο και πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για να δούμε την ομάδα έτσι όπως θέλουμε».

Για το αν πρέπει να προκαλoύν ανησυχία οι φιλικές ήττες από Κισσαμικό και ΟΦΗ: «Αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν παγίδες. Η χαλαρότητα των παικτών, η σοβαρότητα των αντιπάλων που παίζουν υποτίθεται απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα και είναι πιο σοβαροί αγωνιστικά, μπορεί να κρύβουν παγίδες και να χάσεις ένα παιχνίδι. Καλύτερα να γίνονται τα λάθη σε ένα τέτοιο παιχνίδι έτσι ώστε η σοβαρότητα και η πειθαρχία μας να είναι στο πρωτάθλημα και να μην έχουμε προβλήματα όπως είχαμε σε αυτά τα φιλικά με τα άτυχα αποτελέσματα».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει. Εχει μια δυναμική από μόνος του ως σύλλογος. Εχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες απ’ ό,τι είδα κι έναν πολύ καλό προπονητή. Τα έχει όλα για να μπορεί να πρωταγωνιστεί και εύχομαι να ανέβει κατηγορία».

Οι δηλώσεις του Νιόπλια: «Παίξαμε με μια καλύτερη ομάδα από μας, που παίζει σε ανώτερη κατηγορία. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Η ομάδα του Πλατανιά έπρεπε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι εμείς έχουμε ακόμη ένα μήνα και για να παίξουμε. Θέλουμε δουλειά, όπως θέλουμε και παίκτες ακόμη. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε ποδοσφαιριστές ώστε να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδό μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά μπορούμε να γίνουμε πολύ καλύτερη ομάδα και -για να γίνουμε- θα χρειαστούμε τις προσθήκες. Εχουμε χρόνο να δουλέψουμε αλλά όπως είπα και πριν δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα γιατί ο αντίπαλός μας ήταν πολύ καλύτερος και πιο έτοιμος από μας».

Για την μεγάλη πίεση που δέχτηκε ο ΟΦΗ: «Φυσικά και δέχεσαι πίεση γιατί παίζεις με καλύτερο αντίπαλο και ο οποίος έχει περισσότερη ποιότητα. Είναι λογικό να δεχτείς πίεση. Δεν μπορείς να παίζεις με μεγαλύτερο αντίπαλο και να σε αφήνει να κυκλοφορείς τη μπάλα. Κι εμείς όταν παίξουμε με ομάδα κατώτερης κατηγορίας ή με ομάδα με κατώτερη φυσική κατάσταση -είναι λογικό- δεν μπορείς να έχεις τις δυνάμεις που έχουν αυτά τα παιδιά. Ο Πλατανιάς θα έπρεπε τώρα να παίξει τη 2η αγωνιστική και όχι φιλικό παιχνίδι. Εμείς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εμείς σαν κατηγορία δεν έχουμε πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην μεγάλη κατηγορία. Κανονικά έπρεπε οι ομάδες να παίζουν τώρα πρωτάθλημα και όχι να έχουν τόσο μεγάλο διάστημα κενό. Δεν νομίζω ότι είναι ωραίο κάποιος ποδοσφαιριστής που έχει τελειώσει το Μάιο να περιμένει να παίξει το πρώτο παιχνίδι 10 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι ωραίο και δεν γίνεται αυτό, αν το πάρουμε από πλευράς φυσικής κατάστασης ή μυαλού. Πόσο καιρό θα προπονείται χωρίς να παίζει παιχνίδια; Τώρα έρχεται και η Εθνική ομάδα, θα πάει ακόμα πιο πίσω το πρωτάθλημα και είναι λογικό όλες οι  ομάδες να έχουν πρόβλημα».

Για τον Πλατανιά: «Απέναντι σε μας είναι πολύ ανώτερη ομάδα, δεν το συζητώ. Τώρα, απέναντι σε άλλες ομάδες, ο στόχος του Πλατανιά είναι να μπορέσει να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και το εύχομαι με όλη μου την ψυχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook