Κόντρα έχει ξεσπάσει από το περασμένο Σάββατο ανάμεσα στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί, δια στόματος του κ. Δημήτρη Χατζηγεωργίου και τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Χ κ. Μιχάλη Βλαχάκη.

Ο λόγος της κόντρας είναι οι έλεγχοι που έγιναν από το Δ. Χανίων το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή καθότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ξεσήκωσαν αντιδράσεις και οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι η περιοχή είναι υποβαθμισμένη και ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση της τιμής ζώνης.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμος αναφέρει ότι βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε αρκετούς καταστηματάρχες διότι δεν είχαν καν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Ωστόσο όμως σε όλο το χαρτοβρόχι ανακοινώσεων δεν έχει τεθεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Δεν έχει τεθεί το θέμα της περιβόητης μελέτης ανάπλασης του Κουμ Καπί και κατ΄ επέκταση το θέμα του χρονοδιαγράμματος της υλοποίησης του έργου.

Η σχετική μελέτη θυμίζουμε ότι υπογράφηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, από τον πρώην Πρόεδρο του Δ. Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστα Φανδριδάκη και τότε είχε τονιστεί ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί ώστε να ενταχθεί το έργο της ανάπλασης σε κάποιο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

Τι γίνεται λοιπόν με αυτήν την μελέτη; Έχει προχωρήσει; Ολοκληρώνεται; 

Μπαίνουμε σε λίγες ημέρες στο Σεπτέμβριο, πλησιάζουμε στα τέλη της χρονιάς.

Καλό θα είναι να ενημερώσει ο Δήμος για την πορεία του έργου, ώστε να γνωρίσουν οι κάτοικοι, οι καταστηματάρχες αλλά και όλοι οι Χανιώτες πότε θα προχωρήσει η ανάπλαση και θα γίνει επιτέλους αυτό το σημαντικό έργο που χρειάζεται η περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook