Κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειακού συμβούλου Χανιών Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, εστάλη επιστολή-αίτημα προς τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη σύμφωνα με την οποία ζητά να ορίζεται η διεξαγωγή περιφερειακών συμβουλίων και στα Χανιά αλλά και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες και όχι μόνο στο Ηράκλειο.Το θέμα αυτό έχει τονίσει επανειλλημένα και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων  Κουρουπάκης Τάσος κατά τη διάρκεια προγενέστερων συμβουλίων Η επιστολή που συνυπογράφεται και απο άλλους περιφερειακούς συμβούλους των Χανίων έχει ως εξής:

“Από την έναρξη της ισχύς των αρμοδιοτήτων του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου, ήτοι Σεπτέμβριο του 2014, το σύνολο των  συμβουλίων έχει πραγματοποιηθεί στην έδρα της περιφέρειας, το Ηράκλειο. Αυτό θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογηθεί, με την έννοια ότι το Ηράκλειο εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί την έδρα της περιφέρειας Κρήτης, βρίσκεται στο μέσον της απόστασης της διαδρομής, που καλούνται να διανύσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι εκλέγονται και διαμένουν στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. 

Η αποκλειστική επιλογή όμως του Ηρακλείου στα έως τώρα διεξαχθέντα περιφερειακά συμβούλια, δεν συνάδει με την αποκέντρωση, την ισομέρεια και την ίση διαχείριση των περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης. Η αποκέντρωση έστω στο επίπεδο της διεξαγωγής ενός περιφερειακού συμβουλίου αποτελεί μια ελάχιστη αλλά παράλληλα σημαντική τόνωση και δικαίωση για όσους μάχονται και διεκδικούν την ανάπτυξη και την επίλυση προβλημάτων της περιοχής των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων.

Είναι γεγονός ότι σε άλλες περιφέρειες είθισται να πραγματοποιούνται συμβούλια και σε άλλες περιοχές πλην της έδρας.  Ως εκ τούτου κάτι ανάλογο θα πρέπει να ξεκινήσει να συμβαίνει και στην Κρήτη. 
Αίτημα μας είναι λοιπόν, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ένα εκ των επόμενων περιφερειακών συμβουλίων να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, καλώντας παράλληλα τους Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Χανίων να παραστούν και να εκθέσουν, εφόσον το επιθυμούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στο δήμο του σε έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο. 

Στη συνέχεια ανά χρονικά διαστήματα που εσείς θα κρίνετε ως εύλογα, να ισχύσει το ίδιο και με τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook