Ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στον Δήμο Ιεράπετρας, προβλήματα και υπάρχουσες ανάγκες  συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τη διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση  σχεδίου προεδρικού διατάγματος για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία των περιφερειακών Υπηρεσιών της Αστυνομίας και με δεδομένα τα προβλήματα και τις ανάγκες  αστυνόμευσης στις περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενημέρωσε τη διοίκηση της Ένωσης για τις μέχρι σήμερα ενέργειες στην οποίες έχει προβεί ο Δήμος Ιεράπετρας με στόχο την υποστήριξη  των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενώ παράλληλα  ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Ένωσης και συγκεκριμένα από  τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Καρτσάκη, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Πέτρο Χρυσουλάκη και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, κ. Ιωάννη Παπαδάκη για τις μέχρι σήμερα κινήσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων υποστελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νομό.

Την αντίθεση και τη διαφωνία τους προς το ενδεχόμενο συγχώνευσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών και ειδικότερα του Τμήματος Ασφάλειας στην Ιεράπετρα  εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η διοίκηση της Ένωσης, τονίζοντας τη σημαντικότητα ύπαρξής του σε μια περιοχή μάλιστα με αυξημένα ποσοστά οικονομικών μεταναστών.

Στις πιέσεις που έχουν ασκηθεί καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο Ιεράπετρας για τη διατήρηση και στελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Ιεράπετρα και τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, καθώς και στις διαχρονικές προσπάθειες που ο Δήμος έχει καταβάλει αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, ενώ για την αντίστοιχη προσπάθεια που έχει καταβληθεί από μέρους της έκανε λόγο και η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.    

«Τόσο η παραχώρηση στο παρελθόν  τμήματος ακινήτου του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού στην Αστυνομία για την ανέγερση Αστυνομικού Τμήματος Κουτσουρά, όσο και η παραχώρηση σήμερα αιθουσών  και η διαμόρφωσή τους από το Δήμο Ιεράπετρας στο κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν το Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού,  προκειμένου να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Κουτσουρά  και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του, αποτελούν σημαντικές ενέργειες στις οποίες ως Δήμος προχωρήσαμε, υπογράμμισε ο κ. Καλαντζάκης,  υποστηρίζοντας τη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών»

«Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε σε μια δύσκολη περίοδο, πρόθυμα στηρίζουμε τα σώματα ασφαλείας στον Δήμο μας, είμαστε όμως εκ διαμέτρου αντίθετοι με οποιοδήποτε κλείσιμο νευραλγικών τμημάτων και υπηρεσιών» ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης του Τμήματος Ασφαλείας στην Ιεράπετρας, και την ανάγκη στελέχωσής του, όπως αναφέρθηκε και από την Ένωση, με εξειδικευμένο προσωπικό.

«Το θέμα πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με όλα τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν την Ιεράπετρα, δεν αφήνουμε περιθώρια για την κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών» επισήμανε στην διοίκηση της Ένωσης  με αφορμή τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook