Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, γνωρίζοντας ότι το φετινό φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμό λόγω των κινητοποιήσεων, με δυναμική επιστροφή ακόμα περισσότερων \”Αγανακτισμένων\” στην Πλατεία Συντάγματος, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ετοιμάζουν τις κινήσεις τους ώστε να αποφύγουν επανάληψη των άγριων σκηνικών που είδαμε στις 29 Ιουνίου με την αλόγιστη χρήση χημικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και ακόμα οι εισηγήσεις είναι αντικρουόμενες και κανείς δεν ξέρει τελικά ποια τακτική θα επιλεγεί και με ποια μέσα, το σίγουρο ότι θα δούμε στους δρόμους της Αθήνας, τον Αίαντα, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση, ενώ θα αγοραστεί και νέο τείχος από πλέξιγκλας για το μπλοκάρισμα των διαδηλωτών.

Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσίων.

Το ειδικό όχημα Αίας

Ο Αίαντας είναι ισραηλινής κατασκευής και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού καθώς και 100 κιλών ειδικής μπογιάς. Αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 350.000 ευρώ από την αστυνομία.

Μάλιστα, οι χειριστές προγραμματίζουν με υπολογιστή την πίεση του νερού που εκτοξεύεται στο πλήθος και μπορούν να μαρκάρουν και διαδηλωτές.

Όπως δημοσιεύει το news247,gr, o κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος διαδηλωτής από την μεγάλη πίεση νερού είναι κάτι παραπάνω από ορατός γι\’ αυτό η Αστυνομία έχει εκπαιδεύσει δέκα στελέχη στο χειρισμό του οχήματος.

Εκτός του Αίαντα, στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για την αξιοποίηση όλου του οπλοστασίου της Αστυνομίας: πλαστικές σφαίρες, ειδικά όπλα paint ball για το μαρκάρισμα των άτακτων διαδηλωτών, χειροβομβίδες από καουτσούκ.

Τέλος, επανεξετάζεται το γεγονός να πέσουν στη μάχη των διαδηλώσεων και τα δέκα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook