Με κοινή τους ανακοίνωση – απάντηση τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης αναφέρονται σε δήλωση του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου σύμφωνα με την οποία τα συνδικάτα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται.

Στη δήλωσή τους επιτίθονται στον κ. Κατρούγκαλο τονίζοντας ότι ο Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να πάρει χρήματα τα οποία δεν του ανήκουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εργατικών Κέντρων αναφέρει:

“Ακόμη μια φορά επιχειρείται μετά από δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου, η προσπάθεια κατάχρησης χρημάτων που ανήκουν στους εργαζόμενους  .

 Οι έλληνες εργαζόμενοι πληρώνουν πολλά περισσότερα σε κρατήσεις ,  ασφαλιστικές εισφορές , Φ.Μ.Υ. , επίδομα αλληλεγγύης , εισφορές υπέρ των Οργανισμών Εργατικής εστίας και Κατοικίας κ.α. , από κάθε άλλο εργαζόμενο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Όλα αυτά χωρίς να έχει τις ανάλογες παροχές .  Πληρώνει επίδομα αλληλεγγύης και αυτά τα χρήματα δεν καταλήγουν στον ΟΑΕΔ  για την αντιμετώπιση της ανεργίας και άλλων κοινωνικών παροχών. Όταν πληρώνει για Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Εστίας οι οποίοι έχουν  καταργηθεί    από την προηγούμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ., εδώ και τέσσερα χρόνια Αυτά τα χρήματα καταλήγουν  στην μαύρη τρύπα των δανειστών .

          Τώρα έρχεται ο κ. Υπουργός να δηλώσει ότι  γι’ αυτά τα λιγοστά χρήματα που δίνονται  για τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς των εργαζομένων των Εργατικών Κέντρων ,  δεν θα ξαναυπογράψει  , λες και αυτά τα χρήματα του ανήκουν!!!.  Ο  κ. Υπουργός καλά θα κάνει να μας εξηγήσει που καταλήγουν  τα  εκατομμύρια ευρώ της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που συνεχίζουν και παρακρατούνται κάθε μήνα από τις πενιχρές μισθοδοσίες   καθώς και του επιδόματος αλληλεγγύης κ.λ.π. .

          Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης,  καλούν τον Υπουργό αντί να φέρνει στο τραπέζι τις απαιτήσεις των δανειστών για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων , lock out, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου κ.λ.π. , να υλοποιήσει τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις που έχει δώσει στους έλληνες εργαζόμενους , για υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε. ,  στήριξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook