Κορυφαίο και αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, υψηλής ποιότητας διαμονή, σύγχρονη διδασκαλία και έρευνα, αναγνωρισμένο πτυχίο και φοιτητική μέριμνα, είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν αυτόματα το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο Κύπρου, ιδιαίτερα ελκυστικό για τους υποψήφιους φοιτητές.

Η παρουσίαση των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου, έγινε χθες στα Χανιά στο ΕΒΕΧ. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης, ήδη φοιτά στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις ένας σημαντικός αριθμός παιδιών από την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Γιατί όμως να επιλέξει κάποιος το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί στο είδος τους – Αναγνωρισμένο πτυχίο

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος υποψήφιος φοιτητής να σπουδάσει στο Νεάπολις, ένας από αυτούς είναι το καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό που έχει διαγράψει μακρά και πετυχημένη πορεία στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και φέρει αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο.

Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής, Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο, Ανδρέας Χατζηξενοφώντος: 

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις έχει καθηγητές πολύ αναγνωρισμένου κύρους, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα, είναι από την Κρήτη, όπως για παράδειγμα ο Πρύτανης, Σπύρος Μακριδάκης και ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Αντώνης Μανιτάκης, που θεωρούνται κορυφή στον τομέα τους. Έχουμε να δώσουμε πολλά προσόντα που θα βοηθήσουν τους φοιτητές στην περαιτέρω πορεία τους στη ζωή.

Επιπλέον όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση όλα τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Σπουδές στο εξωτερικό αλλά με το μισό κόστος

Αν και ο φοιτητής θα επιλέξει υψηλού επιπέδου σπουδές στο εξωτερικό, η τιμή απέχει πολύ από αυτές που θα συναντήσει σε άλλες πόλεις. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηξενοφώντος:

Το κόστος είναι πολύ ανταγωνιστικό. Για παράδειγμα σε σύγκριση με την Αγγλία είναι ούτε το μισό, διότι και τα δίδακτρα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα όμως και το κόστος διαβίωσης είναι πολύ χαμηλό για πανεπιστήμιο εξωτερικού. Οπότε προσπαθούμε και με τις υποτροφίες που δίνουμε και με τις εκπτώσεις, ειδικά σε καλούς υποψηφίους φοιτητές να κάνουμε αρκετά ελκυστικό το πακέτο. 

Επιπλέον η απόσταση έχει εκμηδενιστεί καθώς υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Χανίων στο αεροδρόμιο της Πάφου, επομένως, η μετάβαση γίνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι σε άλλες πόλεις.

Τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα

Το Πανεπιστήμιο ειδικεύεται στη Νομική, τα Οικονομικά, την Αρχιτεκτονική, την Ψυχολογία και τη Θεολογία. Οι σχολές είναι πολλές και ποικίλα τα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών που κάθε μια προσφέρει

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

Σχολή Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών

Σχολή Επιστημών Υγείας

Θεολογικών Σπουδών

Σχολή Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών

Επιστημών Πληροφορίας

Επιπλέον υπάρχει ξεχωριστό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Ιστορία

Επιπλέον πραγματοποιούνται Μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Θεολογίας, πατήρ Θεολόγος Αλεξανδράκης ο οποίος ταυτόχρονα σπουδάζει και Νομική αναφέρεται στις προοπτικές που δίνονται στους υποψήφιους φοιτητές:

Υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές και δυνατότητες για τους ανθρώπους που αποφασίζουν να σπουδάσουν εκεί. Έχουμε αρκετά παιδιά από την Κρήτη και ένα αριθμό από πατέρες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπούδες τους και συνεχίζουν το μεταπτυχιακό τους στο θεολογικό τμήμα. Η απόδοση και το αποτέλεσμα της προσπάθειας θα βγει στην πορεία στον τομέα στον οποίο καθένας θα δραστηριοποιηθεί. Οι ικανότητες και οι γνώσεις που λαμβάνει στο πανεπιστήμιο ένας φοιτητής θα αποδειχθεί στην καθημερινότητά του αλλά και στην αντίληψή του που διευρύνεται ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος τη δουλειά του, τη διακονία του, τη σπουδή που λαμβάνει.

Διαμονή σε φοιτητικές εστίες εντός Πανεπιστημίου

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης στα Χανιά παρουσιάστηκαν και οι υποδομές της Πανεπιστημιούπολης, όπως οι εστίες διαμονής, η σίτιση και οι χώροι αθλητισμού καθώς και οι δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται, ενώ έγινε ενημέρωση για τις οικονομικές ενισχύσεις και τη φοιτητική μέριμνα που παρέχεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook