Απίστευτη ταλαιπωρία έχει δημιουργηθεί φέτος σε ολη την Ελλάδα για τους γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς –  Απο αυτη την ταλαιπωρία δεν ξέφυγαν και τα Χανιά.

Το.. αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί φέτος με την εισαγωγή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Το πρόβλημα ειναι οτι ενώ τα προηγούμενα χρόνια όσες θεσεις έβγαιναν μέσω ΕΣΠΑ, με το πολυπόθητο voucher, υπήρχαν και οι αντίστοιχες στους παιδικούς σταθμούς, φέτος δόθηκαν περισσότερες θέσεις ΕΣΠΑ σε σχέση με αυτές που άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι οτι οι παιδικοί σταθμοί να αδυνατούν να φιλοξενήσουν ολα αυτά τα παιδιά, να δημιουργείται σύγχυση στους γονείς αλλα και προβλήματα στα εκπαιδευτήρια καθώς αντιμετωπίζουν την οργή των γονέων απο ολη αυτη την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οτι απο χθες το βράδυ γύρω στις 11, γονείς συγκεντρώθηκαν εξω απο το εκπαιδευτήριο Μαυροματάκη στα Χανιά, για να προλάβουν θέσεις για τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό καθώς οι εγγραφές άνοιξαν σήμερα 30/8 και κλείνουν αύριο 31/08.

Οι γονείς έμειναν εκει για ολο το βράδυ και εξαγριωμένοι έμαθαν οτι οι θέσεις είχαν ήδη καλυφθεί.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του εκπαιδευτηρίου Μ.Μαυροματάκη ο λόγος για τον οποίο οι θέσεις συμπληρώθηκαν πριν ακομα καν ανοίξουν οι εγγραφές είναι διότι “Πέρυσι οι γονείς έκαναν τις δηλώσεις για τους παιδικούς σταθμούς και ανάλογα με τις προϋποθέσεις είχαν το δικαίωμα να μπούν στο πρόγραμμα. Ανάλογα με τα μόρια είχαν 4 επιλογές και τοποθετούνταν το παιδί στο σταθμό. 

Η ΕΤΑΑ απο εμας ζητούσε μια κατάσταση με τις θέσεις που έδινε το εκπαιδευτήριο και ήταν ολα εντάξει και οι γονείς ήξεραν οτι ολα θα κυλήσουν ομαλα. Το μονο θέμα ήταν, οτι τα παιδιά ίσως να αναγκάζονταν να πηγαίνουν σε διαφορετικό παιδικό σταθμό κάθε χρόνο καθώς τα μόρια άλλαζαν απο χρονιά σε χρονιά.

“Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δόθηκαν παρα πολλά voucher σε σχέση με αυτά που μπορούν να καλύψουν οι παιδικοί σταθμοί σε ολη την Ελλάδα”

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Μαριάννα Μαυροματάκη ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η σύγχυση σήμερα εξω απο το εκπαιδευτήριο της ήταν διότι κάποιοι θεώρησαν παράτυπο το να επιλέξει να πάρει φέτος παιδιά τα οποία ήταν και πέρισυ στο εκπαιδευτήριο της που και αυτη την χρονιά δικαιούταν voucher.  

Ο λόγος αυτης της επιλογής όπως μας τόνισε η κ.Μαυροματάκη ήταν “καθαρά παιδαγωγικός καθως τα παιδιά δεν πρέπει να αλλάζουν περιβάλλον κάθε χρόνο”.

“Τα άτομα που βρισκόταν απο εξω πήγαν στον εισαγγελέα διότι θεωρουν οτι η επιλογή έπρεπε να γίνει απο την ουρά που βρισκόταν εξω απο το εκπαιδευτήριο.Δεσμευόμαστε οτι σε περίπτωση που ο εισαγγελέας θεωρήσει παράτυπη αυτη την πράξη τότε η επιλογή των παιδιών θα γίνει απο την αρχή, μέσω της “ουράς” που θα στηθεί απο εξω”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook