Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Φορέα Πολιτισμού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Ρ.Ι.Κ.) θα υπογραφεί αύριο, Τετάρτη 31/8/ στις 17.00, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Θανάση Τσώκου, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων. 

Στόχος της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός άτυπου νησιωτικού πολιτιστικού δικτύου, που θα επικεντρώνεται στην προστασία, ανάδειξη, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και του πολιτισμικού προϊόντος των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας. Παράλληλα, μέσω της εν λόγω συνεργασίας θα αναπτυχθούν κοινές δράσεις μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα του πολιτισμού. 

Στις 19.00 θα διοργανωθεί στην πλατεία 1866 κοινή εκδήλωση με τίτλο: “Κύπρος – Κρήτη αδελφάδες πρώτες…”, στην οποία θα συμμετέχουν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα τόσο από την Κύπρο, όσο και από τα Χανιά. Η εκδήλωση εντάσσεται στη δέσμη των παράλληλων δράσεων του «Αγροτικού Αυγούστου 2016».

Στην αποστολή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο Γενικός Διευθυντής, οι Διευθυντές Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, Παραγωγοί προγραμμάτων, καλλιτεχνικά και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από την Κύπρο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook