Στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και τους όρους και τη διαδικασία που όρισε φέτος, απέδωσε τη σύγχυση που προκλήθηκε με την πλήρωση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η αντιδήμαρχος Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι από τις συνολικά 742 θέσεις στους παιδικούς σταθμού, οι 426 συμμετέχουν μέσω ΕΣΠΑ. Η κα Αλιφιεράκη υποστήριξε ότι δεν φέρει ο ΔΟΚΟΙΠΠ καμία ευθύνη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και δήλωσε πως αυτή τη στιγμή έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι θέσεις είτε με voucher είτε χωρίς voucher. Όπως ανέφερε:

Πέρσι το ΕΣΠΑ έδωσε τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή και κατά τη διαδικασία αυτή δήλωναν σε ποιο βρεφονηπιακό σταθμό ήθελαν να πάει το παιδί τους. Εφόσον πληρούσαν τις προϋποθέσεις πήγαιναν στον συγκεκριμένο σταθμό που είχαν δηλώσει. Φέτος, δήλωναν οι γονείς ενδεικτικά 5 σταθμούς και εφόσον επιλέγονταν τους έδιναν το λεγόμενο voucher και τους έλεγαν πηγαίνετε σε όποιον σταθμό επιθυμείτε και όποιος προλάβαινε πρώτος έμπαινε στον σταθμό. Το πρόβλημα το προκάλεσε η ΕΕΤΑΑ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε.

Μέχρι και το μεσημέρι από τις 426 θέσεις είχαν μείνει 7 θέσεις ακόμα για νήπια στο Β’ Σούδας και 8 στο Α΄Σούδας. Υπάρχουν άλες 316 θέσεις που αφορούν καθαρά στον ΔΟΚΟΙΠΠ. Αυτή τη στιγμή ελέγχονται οριστικά οι ενστάσεις και τα αποτελέσματα θα βγουν 2 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook