Συνεχίζοντας το πρόγραμμα Διάλογοι και Σιωπές που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τον Δρ Κωνσταντίνο Β. Πρώιμο και έχει παρουσιάσει την Τζένη Μαρκέτου, τον Bassam El Baroni, την Sabine Hornig, τον Βλάση Φρυσίρα, τον Κώστα Σχιζάκη και άλλους, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων τον διακεκριμένο καθηγητή κ. Douglas Hedley από το πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας. Ο κ. Hedley θα μιλήσει στα αγγλικά με θέμα:   

Τι είναι η τέχνη και ποιο το νόημά της; Σκέψεις πάνω στην αλήθεια της Φαντασίας

Είναι η τέχνη θέμα μόνο διακόσμησης, μια ανάπαυλα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ή μια παρηγοριά για το ανθρώπινο άλγος; Ή μήπως η τέχνη έχει και γνωστικά διακυβεύματα; Θα κοινοποιήσω ορισμένες σκέψεις μου στα θέματα αυτά που σχετίζονται και με τις διακρίσεις της φαντασίας.

Δρ Ντάγκλας Χέντλεϋ, Καθηγητής ερμηνευτικής και μεταφυσικής και ερευνητής στο Κολέγιο Κλερ του πανεπιστημίου του Κέημπριτζ στο Ηνωμένο Βασίλειο  

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων την Πέμπτη 01/09/2016, ώρα 20.00. Θα προλογίσει ο Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και θα συντονίσει τη συζήτηση μετά το πέρας της εισήγησης του κ. Hedley. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook