Αύξηση κατά 8%, που μεταφράζεται σε περίπου 630.000 επιβάτες, σημείωσε η κίνηση στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” σε σχέση με τον Αύγουστο του 2015,όπως δήλωσε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στον Κώστα Συλιγάρδο, ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας. Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις και για τον Σεπτέμβριο με διψήφια μάλιστα αύξηση.

“Το αεροδρόμιο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις,παρά το γεγονός ότι οι ελλείψεις είναι σημαντικές σε υλικοτεχνική υποδομή.Οι 630.000 περίπου επιβάτες σημαίνει ότι κάθε μέρα εξυπηρετούνται περίπου 40.000 επιβάτες ενώ τις Κυριακές ξεπερνάμε τους 50.000.Αυτό από μόνο του είναι ρεκόρ.”

Ο κ. Πλιάκας συμμετείχε χθες σε σύσκεψη στην Αθήνα με τη Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν στο μεγαλύτερο σε εξυπηρέτηση πτήσεων τσάρτερ αεροδρόμιο της χώρας. Επί τάπητος τέθηκαν ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων εξυπηρέτησης των επιβατών (κλιματισμός, αυτοματοποίηση ιμάντα αποσκευών), αλλά και η δημιουργία χώρου Γενικής Αεροπορίας, που θα επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση ιδιωτικών αεροσκαφών και των χρηστών τους, που είναι επιβάτες VIP.

Αναφορικά με το πρωτοφανές για το αεροδρόμιο Ηρακλείου ατύχημα που συνέβη προχτές το βράδυ, ο κ. Πλιάκας είπε ότι η ζημιά προκλήθηκε από το σπάσιμο του φίλτρου λαδιού του κινητήρα του αεροσκάφους της THOMAS COOK, με αποτέλεσμα τη διαρροή λαδιού στο σημείο του διαδρόμου που “πιάνουν” τα αεροπλάνα.

Το αεροδρόμιο παρ όλα αυτά,αντιμετώπισε το συμβάν με εξαιρετική ταχύτητα και αποτελεσματικότητα,και ο κεντρικός διάδρομος ( απογειώσεων-προσγειώσεων ) δόθηκε σε χρήση σε μία ώρα και 15 λεπτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook