Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Κρήτη ανέδειξε η INTERAMERICAN κατά την εκδήλωση παρουσίασης της ηγετικής θέσης και των προοπτικών της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η INTERAMERICAN ανταποκρίνεται με νέες προτάσεις και ανάπτυξη στις προκλήσεις της εποχής και ενισχύει την παρουσία της στην περιφέρεια, έχοντας το πλεονέκτημα ενός ισχυρού ισολογισμού και της σταθερής υποστήριξης του μητρικού ομίλου EUREKO, αλλά και την ετοιμότητα της οργανωτικής και λειτουργικής προσαρμογής στις αυξημένες απαιτήσεις εταιρικής διακυβέρνησης και φερεγγυότητας. 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, επαγγελματικών φορέων, επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής Χανίων και πλήθος ασφαλισμένων της εταιρείας.

Μάλιστα η INTERAMERICAN, συνδυάζοντας θεματικά τη διάσταση του σύγχρονου ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία με την αναγνώριση και ανάδειξη του ρόλου της τοπικής επιχειρηματικότητας, τίμησε στο κλείσιμο της εκδήλωσης τρεις Κρητικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, με κριτήρια την επιχειρηματική αριστεία και καινοτομία ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, επέδωσε τίτλους τιμής στην ακτοπλοϊκή εταιρεία ANEK LINES, στην εταιρεία αναψυκτικών ΓΕΡΑΝΙ Α.Ε. και στην επιχείρηση «ΜΗΛΙΑ» Mountain Retreat. 

Η INTERAMERICAN διαθέτει στην Κρήτη τρεις μεγάλες μονάδες (σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά) και ένα γραφείο πωλήσεων (στον Άγιο Νικόλαο) που με το δίκτυο 34 συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών καλύπτουν όλο το νησί.

Στην Κρήτη η εταιρεία παρουσιάζει 7 εκατ. ευρώ ασφάλιστρα στους κλάδους ζωής και υγείας, 6 εκατ. στις γενικές ασφάλειες και 8 εκατ. τοποθετήσεις σε επενδυτικά προγράμματα, ενώ το 2010 κατέβαλε τοπικά 6,3 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και ανταποκρίθηκε σε 6.255 κλήσεις για οδική βοήθεια. Ακόμη, το δίκτυο υγείας της εταιρείας συνεργάζεται στην Κρήτη με 4 νοσοκομεία, 3 διαγνωστικά κέντρα και 72 συμβεβλημένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, καθώς και με 29 χειρουργούς. 

Ο κ. Στάθης Λουραντάκης, περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων στην Κρήτη και επικεφαλής του γραφείου πωλήσεων Χανίων, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες. 

Ο κ. Γιώργος Κώτσαλος στη συνέχεια, αναφερόμενος στις συνθήκες τις οικονομικής κρίσης και στις αδυναμίες του δημοσίου συστήματος σύνταξης και υγείας, τόνισε την ανάγκη της συμπληρωματικής λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης ως προς την κοινωνική, ώστε να διατηρηθεί σε επίπεδο αξιοπρέπειας η ποιότητα ζωής.

Όπως τόνισε, χρειάζεται γι’ αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες να αναπροσδιορίσουν τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλιστικής κάλυψης για άτομα, οικογένειες και επιχειρήσεις και να δώσουν προτάσεις τυποποιημένων και απλοποιημένων ασφαλιστικών προγραμμάτων με έμφαση στο προσιτό κόστος και στην απόδοση ουσιαστικού οφέλους στον ασφαλιζόμενο στα ζητήματα ασφαλιστικής προτεραιότητας, όπως είναι η προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας και η φροντίδα της υγείας. Ο κ. Κώτσαλος επισήμανε ότι για την INTERAMERICAN προέχει η φερεγγυότητα της ασφάλισης και η ποιότητα υπηρεσιών, η συνετή διαχείριση των κινδύνων και των κεφαλαίων και η διασφάλιση, σε κάθε περίπτωση, των χρημάτων που εμπιστεύεται ο πελάτης στην εταιρεία.

Ο ομιλητής υπογράμμισε τη λειτουργική κερδοφορία της INTERAMERICAN και την ετοιμότητά της εν όψει της εφαρμογής της Κοινοτικής Οδηγίας Solvency II, που θέτει ψηλά τον πήχη για την ασφαλιστική αγορά. «Υπό τις νέες συνθήκες η αγορά μας θα χαρακτηριστεί από συγκέντρωση και θα είναι για εταιρείες οικονομικά υγιείς και σύγχρονες στην οργάνωσή τους. Ο καταναλωτής θα είναι ο ρυθμιστής των πάντων» τόνισε ο κ. Κώτσαλος. 

Ακολούθησε στο βήμα ο κ. Γιώργος Μαυρέλης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing, ο οποίος έδωσε το σημερινό εμπορικό στίγμα της INTERAMERICAN, με εφαρμογή πολιτικής για την προώθηση συστημάτων ασφαλιστικής κάλυψης με ευέλικτα και αλληλοσυμπληρούμενα προγράμματα για προσωπικούς κινδύνους, για περιουσία και για σύνταξη-αποταμίευση. Ο κ. Μαυρέλης σημείωσε ότι η πολυκαναλική διανομή δίνει, πλέον, τη δυνατότητα στον πελάτη να επιλέγει τον τρόπο ασφάλισης που προτιμά και τόνισε ότι η εταιρεία διατηρεί το δίκτυο Γραφείων Πωλήσεων ως «αιχμή του δόρατος» στις πωλήσεις, δεδομένου ότι ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος θα είναι πάντα απαραίτητος για πιό σύνθετα ασφαλιστικά προγράμματα και για financial planning. 

Μετά τις ομιλίες και τις βραβεύσεις, η INTERAMERICAN δεξιώθηκε τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, παραθέτοντας κοκτέηλ.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook