Από 1 έως και 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται στο τα δρώμενα τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Ρίζες», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «CARAVAN NEXT. Feed the future: Art moving cities», καλλιτεχνικός συνδιοργανωτής του οποίου από, την Ελλάδα, είναι το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ενώ τεχνολογικός συνδιοργανωτής είναι το οπτικοακουστικό τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης και τελεί με την στήριξη της Περιφέρειας, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της Πολιτισμικής Κρήτης Η.Π.Α. και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Σε τέσσερα διαφορετικά μέρη της πόλης του Ηρακλείου, 33 «κοινότητες» (σύλλογοι πολιτιστικοί, αθλητικοί, θεατρικές και χορευτικές ομάδες, χορωδίες, ορχήστρες, ΜΚΟ, κοινωνικές ομάδες, κ.ά.) αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, συναντιούνται και με την καθοδήγηση του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, που επιλέχθηκε ως συνδιοργανωτής του προγράμματος για την Κρήτη, δίνουν με καλλιτεχνικό τρόπο, την απάντησή τους, στο ερώτημα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση «Πώς οραματιζόμαστε την Ευρώπη του μέλλοντος». Πάνω από 200 άτομα – μέλη των ομάδων που συμμετέχουν, λένε με το δικό τους τρόπο: «0ι «Ρίζες» είναι η ιστορία μας, μας υποδεικνύουν αυτό που είμαστε, μας βοηθούν να μάθουμε από πού ερχόμαστε και που πηγαίνουμε. Δεν οραματιζόμαστε το μέλλον της Ευρώπης, απλά γιατί το μέλλον είναι ήδη εδώ. Το ζούμε σε συνάφεια με το παρελθόν μας, μέσα από τους προγόνους μας, μέσα από τη γλώσσα μας, μέσα από τα ήθη και τα έθιμά μας. Με αυτά ζήσαμε και με αυτά ζούμε».

Το ίδιο μήνυμα έδωσαν και σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης οι εκπρόσωποι των διοργανωτών των εκδηλώσεων ο Κώστας Φασουλάκης εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, ο εκπρόσωπος του ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Αντώνης Διάμαντης, η Anna – Marie Houe υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος Caravan Next, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σταύρος Χριστοδουλάκης καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού και άλλοι συντελεστές των εκδηλώσεων. Όλοι οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα των εκδηλώσεων και απηύθυναν ‘’ ανοιχτό κάλεσμα ‘’ στους φορείς και τους πολίτες της Κρήτης να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook