Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησε και μαζί της ξεκίνησε και η καταγραφή των κενών θέσεων σε διδακτικό προσωπικό.

Περισσότερες από 1050 οργανικές θέσεις είναι κενές στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κρήτης.

Τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων, όπου αυτή την στιγμή καταγράφονται 350 και 320, κενά αντίστοιχα.

Επίσης, τα κενά που καταγράφονται στο Ρέθυμνο αγγίζουν τα 150, ενώ στον νομό Λασιθίου είναι 135.

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στο Ηράκλειο, κάθε χρόνο γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τους συλλόγους διδασκόντων να καταγράφουν τα κενά και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης να καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν.

Όπως τονίζει η εκπαιδευτική κοινότητα είναι επιτακτική ανάγκη το υπουργείο να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς και όχι να καλύπτει κάθε χρόνο τα κενά με αναπληρωτές δασκάλους.

Το υπουργείο, σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη, επιχειρεί για πρώτη φορά να καλυφτεί το 70% των κενών που υπάρχουν στην Κρήτη, δίνοντας βαρύτητα στα ειδικά σχολεία και στα σχολεία της ενδοχώρας.

«Στόχος του υπουργείου είναι στις 12 Σεπτεμβρίου να ακουστεί το κουδούνι σε όλες τις σχολικές αίθουσες του νησιού.

Τα προβλήματα γνωστά, έχουν ήδη καταγραφεί, ωστόσο η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και το υπουργείο να δεσμεύεται για την κάλυψη των κενών», ανέφερε ο κ. Τερζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook