Ως μια επίσκεψη «ισχυρού συμβολισμού» χαρακτήρισε ο Υπουργός  Ναυτιλίας την επίσκεψη στην ακριτική Γαύδο του περιπολικού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης  (ΠΑΘ) 090 που φέρει το όνομα «Νήσος Γαύδος».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής – Αντιναύαρχο ΛΣ Αθανάσιο Αθανασόπουλο, τον Α’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιαρη, τους Λιμενάρχες της Κρήτης, τον διοικητή Κρήτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννη Μαραγκάκη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν.Χανίων Κώστα Μανωλικάκη και άλλους, επιβιβάστηκαν στο σκάφος του Λιμενικού από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και περίπου στις 2:30μμ μετέβησαν στην Γαύδο όπου στον Καραβέ, το λιμάνι του νησιού τους υποδέχθηκε η Δήμαρχος Ευαγγελία Καλλίνικου, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοιμοι του νησιού.

Ακολούθως μετέβησαν στο κτίριο – μουσείο του ιστορικού φάρου της Γαύδου όπου συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν το ακριτικό νησί και τους κατοίκους του.

Αμέσως μετά ο κ.Δρίτσας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την επίσκεψη του ΠΑΘ 090 ως επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού, επισημαίνοντας πως «εμείς συνοδεύουμε τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους».

Ο κ.Δρίτσας ανακοίνωσε την σύσταση Λιμενικού Σταθμού στην Γαύδο ενώ τόνισε πως η Γαύδος έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και πως είναι ένα νησί που χρειάζεται ειδική ανάπτυξη.

 

Να σημειωθεί πως στην διάρκεια των συζητήσεων για την ανάπτυξη κάποιων υπηρεσιών στην Γαύδο, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης κ.Γιάννης Μαραγκάκης πρότεινε την δημιουργία ενός ενιαίου χώρου για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού που ήδη υπάρχει καθώς και του Λιμενικού Σταθμού και του Πυροσβεστικού κλιμακίου.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και θα διερευνηθεί στην συνέχεια, καθώς, όπως είπε και η Δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου, η ύπαρξη υπηρεσιών στο νησί είναι απολύτως αναγκαία, και ειδικά Λιμενικού Σταθμού, ο οποίος – όπως είπε η Δήμαρχος – θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της λαθραλιείας.

 

Μάλιστα η κα Καλλίνικου γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο του «νέου Καλικράτη» που επεξεργάζεται το Υπ.Εσωτερικών έχουν γίνει προτάσεις για διορθωτικές κινήσεις σε ότι αφορά σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους , όπως η Γαύδος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί από τον «Καλλικράτη» με αποτέλεσμα ο Δήμος Γαύδου να μην έχει ούτε έναν μόνιμο υπάλληλο, αλλά ούτε και οικονομική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook