Στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από σήμερα Κυριακή μέχρι τις 30 Ιουλίου εθελοντές και συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής απόψεων με τους κατοίκους, τους αγρότες και τους επισκέπτες της περιοχής σχετικά με τη χρήση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.

Η εκστρατεία αποτελεί συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή τον περασμένο χειμώνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life+ Περιβαλλοντολογική Πολιτική και Διακυβέρνηση "Επεξεργασμένα Υγρά Απόβλητα ως Εναλλακτική Πηγή Ύδατος σε Ημίξηρες Περιοχές".

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση ενημερωτικού stand (περιπτέρου) σε 5 χωριά στα ορεινά του Δήμου Χερσονήσου, περιβαλλοντικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και μια ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με αγρότες, κατοίκους και επισκέπτες στην Επισκοπή, την προσεχή Τρίτη .

Στόχος της δράσης αυτής είναι η αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας του έργου, αλλά κυρίως η ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών, των επισκεπτών και των παραγωγών σχετικά με τις επιπτώσεις της επαναχρησιμοποίησης, η διαφώτισή τους πάνω στα θέματα στα οποία εντοπίζονται κυρίως οι φόβοι και οι ανησυχίες τους, έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι επιφυλάξεις των τελικών χρηστών και η μειωμένη εμπιστοσύνη τους προς το φορέα λειτουργίας του εκάστοτε βιολογικού καθαρισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εθελοντικοί καθαρισμοί σε παραλίες της περιοχής, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2011" που διοργανώνει για 16η συνεχή χρονιά το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Στόχος των καθαρισμών είναι, πέραν της συλλογής των απορριμμάτων, η καταγραφή της φύσης και της προέλευσής τους και στη συνέχεια η επεξεργασία των στοιχείων αυτών από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι παραπάνω δράσεις οργανώνονται από την περιβαλλοντική οργάνωση Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χερσονήσου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.