‘Οταν η τήρηση ενός εθίμου αποκαλύπτει την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών, για την οδική ασφάλεια στον Βόρειο Οδικό Άξονα “Καρμανιόλα”

Έθιμο παλιό για τους Χανιώτες στην γιορτή του Αγίου Φανουρίου να πηγαίνουν περπατώντας στο εκκλησάκι του Αγίου που είναι στην εθνική οδό, στο ύψος των Βρυσών Αποκορώνου, για να προσκυνήσουν.

Μάλιστα πολλοί ξενικούν αξημέρωτα ενώ η διαδρομή των 25-30 χιλιομέτρων χρειάζεται και μεγάλη προσοχή καθώς το περπάτημα γίνεται στην άκρη της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης.

Το έθιμο αυτό αποφάσισε να τιμήσει φέτος και ο Χανιώτης Νίκος Μουδάκης, ο οποίος στην διάρκεια της πεντάωρης διαδρομής είδε και αποθανάτισε αυτά που “αρνούνται” να δούν όλοι όσοι των αρμοδίων πηγανοέρχονται απο τα Χανιά στο Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικό είναι το κείμενο και οι φωτογραφίες του.

“Το Σάββατο που πέρασε, για πρώτη φόρα όπως δήλωσα στον εαυτό μου παλιότερα ότι μια μέρα θα περπατήσω μέχρι στον Άγιο Φανούριο να προσκυνήσω. 
Η μέρα ήρθε , με τη βοήθεια του Θεού φτάσαμε μετά από 5 ώρες ασφαλείς με τις 2 φίλες μου. Από τις 6 χαράματα μέχρι στις 11. Η διαδρομή που κάναμε ήταν απολαυστική αλλά και επικίνδυνη ! 
Με φωσφοριζέ γιλέκο και φακό είχαμε πάρει προφυλάξεις να περπατήσουμε κατά μήκος στα αντίθετα που ερχόταν τα αυτοκίνητα. 
Για πρώτη φορά επίσης είδα την εικόνα που υπάρχει στο ΒΟΑΚ από ότι στο αμάξι που οδηγώ χρόνια σε τι κατάσταση είναι. 
Καρέ καρέ κατέγραψα τη πιο χάλια θέαμα που συνάντησα έστω τα 30 χλμ που περπάτησα.

Νεκρά ζώα, ρόδες, λακκούβες, ατέλειωτα πλαστικά μπουκάλια , σκουπίδια, χόρτα ξερά με κίνδυνο από τσιγάρο κ ύπαρξης φωτιάς, σπασμένες πινακίδες άλλα με γεμάτα μουτζούρες από φανατικούς οπαδούς, σπασμένες λάμπες κ κομμένα καλώδια σε στύλους ! ! ! Φυσικά δε παραλείπω ότι τρέχανε σχεδόν όλοι και αγνοώντας εμάς λες και ήμασταν αόρατοι ! ! Ελπίζω του χρόνου , πρώτα ο Θεός να ξαναπερπατήσω αυτή τη διαδρομή και ο δρόμος να είναι πιο καθαρός ! Ήμουν πολύ ευγενικός που έγραψα σήμερα και ελπίζω η Περιφέρεια να ανταποκριθεί να καθαρίσει τους δρόμους, πριν έρθει ο χειμώνας και βρέξει μη γίνει ποτάμι σε κάποια σημεία που έχουν φράξει στα φρεάτια !

Υ.Γ. Ευχή μου να επιτέλους να αποκτήσει ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που να συμπεριλάβει εκτός από στηθαία τείχη με φώτα στη μέση, 3 λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση η μια να είναι ΛΕΑ και ένα πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο να φτιαχτεί κατά μήκος αριστερά προς Λασίθι με θέα το Κρητικό Πέλαγος και παγκάκια να ξεκουραζόμαστε ! ! Αν είναι πολλά που ζητώ παρακαλώ αγνοήστε το υστερόγραφό μου ! !
Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξα από το κινητό την ώρα που περπατούσα .
Και του χρόνου να μαστε καλά και φωτεινοί ! Αν ανάψουν οι κόμβοι ή όπου υπάρχουν στύλοι ! !

Μουδάκης Νίκος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook