Από τους πρώτους Δήμους που αποφάσισαν τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας είναι ο Δ. Αποκορώνου με  μια απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/8/16. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών τα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργούν στους Δήμους θα έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής. 

Συγκεκριμένα, με βάση την εισήγηση της  Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχ/σης , που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, αξιοποιείται η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τη σύσταση και λειτουργία των κέντρων κοινότητας ως οριζόντια εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4 του ν. 4368/16. 

Το κέντρο κοινότητας στοχεύει να αποτελέσει ένα κατάστημα μίας στάσης για την υποστήριξη και την εξυπηρέτηση των κατοίκων που χρήζουν προνοιακής και κοινωνικής υποστήριξης (φτωχοί, άνεργοι, κλπ) και κανονικά αποτελεί τη σύνδεση της διεύθυνσης ή τμήματος πρόνοιας του Δήμου με τους δικαιούχους προνοιακών και άλλων κοινωνικών βοηθημάτων.

Το Κέντρο θα στελεχωθεί με δυο  νέους υπαλλήλους, ειδικοτήτων Κοινωνικών Επιστημών και  Ψυχολόγο, οι οποίοι θα απασχοληθούν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου , με   χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους για 3 έτη και κάλυψη δαπανών λειτουργίας και αναλωσίμων ως συγκεκριμένο ποσοστό (20%) επί του συνολικού ποσού της μισθοδοσίας. Για τη στέγαση και εξυπηρέτηση του Κέντρου διατίθεται  κατάλληλη αίθουσα  και ο  αναγκαίος εξοπλισμός (έπιπλα γραφείου, εξοπλισμός μηχανοργάνωσης, κλπ.) στο κτίριο του Δημαρχείου    στις  Βρύσες,  στο οποίο ήδη υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμΕΑ (ράμπα εισόδου, τουαλέτα για ΑμΕΑ, ανελκυστήρας, ισόπεδα επίπεδα σε κάθε όροφο). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook