Τη… μοναξιά της κορυφής στο 4ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά "Αποκόρωνας 2016" απολαμβάνει πλέον ο Λευκορώσος γκρανμέτρ Σεργκέι Κασπάροβ, μετά τον 7ο γύρο.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ για την εξέλιξη του τουρνουά, που διεξάγεται στις Καλύβες: 

Πιο καλή η μοναξιά… ιδιαίτερα αν βρίσκεται κανείς στην 1η θέση του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά “Αποκόρωνας 2016”, το οποίο διεξάγεται στο ξενοδοχείο “Kalyves Beach” στις Καλύβες, με διοργανωτές τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων, τον Αθλητικό Όμιλο Τάνος Αποκορώνου, τον Δήμο Αποκορώνου και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Η δεκαπλή(!) ισοβαθμία στην πρώτη θέση μετά τον 6ο γύρο οδήγησε σε ισοδύναμα ζευγάρια αντιπάλων και συνακόλουθα πολλές ισοπαλίες, ενώ μόνο ένας από τους πρωτοπόρους κατάφερε να κερδίσει. Έτσι, μετά τον 7ο γύρο προηγείται μόνος με 6 βαθμούς(5 νίκες και 2 ισοπαλίες) ο Λευκορώσος γκρανμέτρ Σεργκέι Κασπάροβ. Βέβαια, αν και απομένουν μόνο 2 γύροι μέχρι την λήξη των αγώνων, δεν μπορεί να αισθάνεται καθόλου ασφαλής, καθώς μισή ανάσα πίσω του (δηλαδή με 5½ βαθμούς) βρίσκονται 8 παίκτες που προσδοκούν ένα στραβοπάτημά του. Αυτοί είναι οι γκρανμέτρ Εβγένι Λεβίν, Αλεξάντερ Καρπάτσεβ, Βλαδιμίρ Μπουρμάκιν και Nικίτα Μαγιόροβ, μαζί με τον Ρώσο Ιλια Ντουζακόβ και τους Έλληνες Νικόλα Θεοδώρου, Κωνσταντίνο Μαρκίδη και Ιωάννη Καλογερή. Όλοι τους μπορούν να κατακτήσουν το πρώτο βραβείο με 2 συνεχόμενες νίκες, ίσως μάλιστα να τους αρκεί 1 νίκη και 1 ισοπαλία.

Ελάχιστα πιο πίσω, με 5 βαθμούς ισοβαθμούν οι γκρανμέτρ Μίκαελ Ιβάνοβ και Αλεξάντερ Χαριτόνοβ, ο Διεθνής Μετρ Ντούσαν Λέκιτς και οι Έλληνες Γιώργος Μυλωνάκης, Δημήτρης Αλεξάκης, Γιώργος Μήτσης, Κωνσταντίνος Αποστολάκης, Νικόλαος Καρούσος-Θεοδωράκης, Δημήτρης Πισσαδάκης και Νικηφόρος Σιδερής. Αυτοί μπορούν να ελπίζουν σε μια σημαντική διάκριση, αρκεί να αντέξουν μέχρι το τέλος των αγώνων, τόσο στην ψυχολογική πίεση όσο και στις σωματικές απαιτήσεις των παρτίδων.