Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου για το έργο του αεροδρομίου Καστελίου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:  

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κυβερνητικό κλιμάκιο προγραμματίζει να επισκεφθεί τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου, ώστε να “προλειάνει” το έδαφος για μελλοντική επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

Τελικά, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απουσιάζει πλήρως το αίσθημα της ντροπής.

Μια Κυβέρνηση, που το μόνο στοιχείο που έχει να επιδείξει - και στο συγκεκριμένο έργο - δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια απίστευτη κωλυσιεργία. 

Μια Κυβέρνηση που καθυστέρησε για κάτι λιγότερο από δύο χρόνια τη διενέργεια ενός διαγωνισμού που ήταν έτοιμος από τον Δεκέμβριο του 2014.

Μια Κυβέρνηση που άλλα υπόσχεται ο κ. Τσίπρας και άλλα ο κ. Σπίρτζης, όχι μόνο δεν δείχνει το παραμικρό αίσθημα ντροπής, όχι μόνο δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί στον κρητικό λαό για τη συνεχή κοροϊδία, αλλά ετοιμάζει και φιέστες.

Λυπούμαστε, αλλά η χώρα μας δεν αξίζει μια τέτοια Κυβέρνηση».