Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στη Βηρυτό ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του καθεστώτος της γειτονικής Συρίας και ο στρατός επενέβη για να χωρίσει το πλήθος, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Δύο πορείες, με τους συμμετέχοντες στην μία να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και στην άλλη εναντίον του, έγιναν ταυτόχρονα σε δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, στα όρια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Οι δύο πλευρές έκαναν χρήση ροπάλων και πέταξαν πέτρες η μια στην άλλη στην διάρκεια των επεισοδίων. Ο στρατός επενέβη και διέλυσε και τις δύο συγκεντρώσεις.

Οι διαδηλωτές υπέρ του Άσαντ κρατούσαν συριακές και ιρανικές σημαίες, φωτογραφίες του Σύρου προέδρου, του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγιεντ Χάσαν Νασράλα. Οι διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης της Συρίας κρατούσαν πανό που κατήγγειλλαν τις σφαγές στις οποίες κατηγορούνται πως προέβησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας και ο στρατός σε διάφορες πόλεις στη Συρία.

Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί πάνω από 1.480 πολίτες και 365 στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας περί τα μέσα Μαρτίου.

Αυτοκίνητα με φωτογραφίες του Νασράλα πέρασαν από αρκετές συνοικίες στην πρωτεύουσα μετά τα επεισόδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook