Κάποιος ή κάποιοι επιτήδειοι την Δευτέρα 29 Αυγούστου ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν 6 φορές με αεροβόλο όπλο ενα σκυλάκι και το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Μαλάξας.

Το σκυλάκι σώθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Φιλοζωικής Ομάδας Χανίων που εντόπισαν το σκυλάκι, σε άθλια κατάσταση, πάνω σε μια δεξαμενή στην γύρω περιοχή.

Το σκυλί ωστόσο έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο απο εξειδικευμένο ορθοπεδικό κτηνίατρο και για αυτό έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Για αυτό τον λόγο στήθηκε γέφυρα σωτηρίας που με τη συνδρομή της ΑΝΕΚ θα μεταφερθεί στη Αθήνα!

Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Μια γέφυρα σωτηρίας στήθηκε για το άτυχο αλλά και τυχερό απο μια άποψη σκυλάκι , τη Φανουρία , όπως την βάπτισαν οι εθελοντές του συλλόγου Η Προστασία των Ζώων , Νεκταρία και Χρόνης , που μετά αρκετή προσπάθεια μπόρεσαν να την εντοπίσουν στην περιοχή της Μαλάξας.

Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Φανουρία μεταφέρεται με πλοίο της ΑΝΕΚ στην Αθήνα , όπου αύριο θα χειρουργηθεί απο εξειδικευμένο ορθοπεδικό κτηνίατρο .

Θέλουμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε στην ΑΝΕΚ, πού άμεσα και ακαριαία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για την δωρεάν μεταφορά και επιστροφή του σκυλιού και της συνοδού του σε pet  καμπίνα ,ώστε το ζώο να μην υποστεί περαιτέρω ταλαιπωρία  στην ήδη πολύ επιβαρυμένη κατάστασή του απο τους πολλαπλούς πυροβολισμούς , που δέχτηκε.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ  και τους ανθρώπους της για την ανταπόκρισή τους και την κοινωνική προσφορά τους. 

Η Φανουρία δέχτηκε το πρώτο πλήγμα ,αφού εγκαταλείφθηκε αρχικά απο αυτούς που την είχαν  ,και προσπαθούσε , όπως χιλιάδες άλλα αδέσποτα θύματα της ανθρώπινης αναλγησίας και ανευθυνότητας , να επιβιώσει σε αφιλόξενους τόπους , δέχτηκε και  ένα  δεύτερο και μεγαλύτερο ίσως του πρώτου κτύπημα , από το   ” ανώτερο ”  ανθρώπινο είδος μας , πυροβολημένη πολλές φορές αυτή τη φορά  ,αφού πρώτα την ξυλοκόπησαν  και με θρυμματισμένο στη κυριολεξία το πόδι της .

Αυτός που πρώτα την ξυλοκόπησε και στην συνέχεια  την πυροβόλησε  την άφησε μετά  σε μέρος απόμερο για  να πεθάνει αργά και βασανιστικά , ώστε να ολοκληρώσει την ενάρετη πράξη του .”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook