Άνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τρεις φερόμενους ως εξτρεμιστές σε μάχη στην επαρχία Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Ένα από τα θύματα ήταν ο Μεχτίμπεκ Μπασίροφ, ηγέτης μιας οργάνωσης εξτρεμιστών στην πόλη Ντερμπέντ της Κασπίας,

Στο σπίτι όπου κρύβονταν οι εξτρεμιστές βρίσκονταν δύο γυναίκες που οι αρχές πιστεύουν ότι εκπαιδεύονταν για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Το κρησφύγετο κατελήφθη από την αστυνομία και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), ενώ η μία γυναίκα σκοτώθηκε και η άλλη νοσηλεύεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ δήλωσε ότι «η επιχείρηση απέτρεψε πιθανές σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις», ενώ οι εξτρεμιστές οι οποίοι δρουν στο Βόρειο Καύκασο έχουν απειλήσει ότι θα μεταφέρουν τη βία στην καρδιά της Ρωσίας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου του 2012.

Στο Νταγκεστάν, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, η ανεργία είναι υψηλή και η φτώχεια εκτεταμένη, συνεχίζεται η ισλαμιστική εξέγερση μια δεκαετία αφότου οι ένοπλες δυνάμεις εκδίωξαν τους αυτονομιστές από την Τσετσενία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook