Διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας προσκλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για συνομιλίες σχετικά με την πιθανότητα επανέναρξης της πολυμερούς διαπραγμάτευσης για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόκειται «για συζητήσεις όσον αφορά τα επόμενα αναγκαία βήματα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την αποπυρηνικοποίηση διαμέσου των Εξαμερών Συνομιλιών», όπως ανέφερε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, πρόσθεσε ωστόσο ότι «είμαστε ανοικτοί στις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα αλλά δεν έχουμε την πρόθεση να την ανταμείψουμε απλώς επειδή επέστρεψε στο τραπέζι των συνομιλιών».

«Δεν θα τους δώσουμε τίποτε νέο για ενέργειες που έχουν ήδη συμφωνήσει να κάνουν. Και δεν έχουμε καμιά διάθεση να επιδιώξουμε να γίνουν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις που θα μας οδηγήσουν ακριβώς εκεί όπου βρισκόμασταν ήδη», τόνισε.

Την Παρασκευή οι απεσταλμένοι της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συναντήθηκαν για πρώτη φορά από το 2008 και συμφώνησαν να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να ξαναρχίσουν οι εξαμερείς διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχουν επίσης η Κίνα, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook