Στο Παγκόσμιο forum  «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον» που θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία της Ιταλίας τις  4 και 5 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βενετίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Gian Andrea Paolo Garancini.

Σκοπός του forum είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών, η ουσιαστική και πολυεπίπεδη  συνεργασία ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση του ρόλου των πόλεων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών, οι δράσεις αλλά και η συμβολή τους στην παγκόσμια ειρήνη με αιχμή του δόρατος τον πολιτισμό. Μεταξύ των πόλεων που συμμετέχουν είναι η Μόσχα, η Μαδρίτη, το Μαϊάμι, το Ραμπάτ, το Ντουμπρόβνικ, η Κέρκυρα κ.α.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει σειρά επαφών με τον Δήμαρχο Βενετίας κ. Μπρουνιάρο, με την Περιφέρεια του Βένετο, με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας και με την Πρέσβειρα Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του τον Δήμαρχο θα αναπληρώνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook